Легендата на MotoGP Валентино Роси няма да сложи край на

...
Легендата на MotoGP Валентино Роси няма да сложи край на
Коментари Харесай

Валентино Роси остава в MotoGP до края на 2022 година

Легендата на MotoGP Валентино Роси няма да постави завършек на своята кариера в края на 2020 година. Италианецът е подписал двугодишен контракт със сателитния тим на Yamaha, Petronas SRT Yamaha. Официално удостоверение на контракта се чака преди откриващото сезона Гран При на Испания идната седмица.

Италианецът загуби своето място в заводския отбор на Yamaha, от новобранец на годината в MotoGP за 2019 година, Фабио Куартараро, което ускори спекулациите, че деветкратния първенец ще окачи каската в края на годината. Роси, който през февруари навърши 41 години, обаче е решил да остане в кралския клас най-малко още две година. Един от главните фактори, повлияли на решението на Роси, е удължената пауза преди началото на сезон 2020 в MotoGP, породена от световната пандемия от ковид. Тя разреши на тялото на италианеца да се възвърне от всевъзможни травми и болежки, което му дава сили да продължи да се състезава с най-бързите на две колела.

Все още не е ясно кой ще партнира на Роси в малайзийския тим, защото договорът на Франко Морбидели изтича в края на този сезон.

Сезон 2020 в MotoGP започва с Гран При на Испания на пистата „ Херес “ на 19 юли.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР