Легендата на Милан Паоло Малдини разкри коя е най-тежката загуба

...
Легендата на Милан Паоло Малдини разкри коя е най-тежката загуба
Коментари Харесай

Малдини разкри коя е най-тежката загуба в кариерата му

Легендата на Милан Паоло Малдини разкри коя е най-тежката загуба в кариерата му с екипа на " росонерите ". Очаквано това е провалянето от Ливърпул на финала в Шампионската лига през 2005 година в Истанбул.

" Губил съм край на международно и на европейско състезание в последната секунда. Това са две от най-големите ми разочарования. В кариерата ми съм губил и три финала в Шампионската лига - всичките бяха доста мъчителни - само че най-тежката загуба бе тази в Истанбул, тъй като тогава мислех, че това ще бъде последният ми край. Надявах се да отбележа гол и да победим. Съдбата ми се усмихна две години по-късно. Като чуя думата Ливърпул и се сещам за първия край. Водехме с 3:0, аз означих гол след единствено 40 секунди и доминирахме в 110 минути в мача, само че все пак не успяхме да победим. Тома ме кара да се замисля какъв брой чудноват спорт е футболът от време на време. След финала в Истанбул ни предстоеше мач за състезание, само че никой не искаше да играе. След това през ваканцията никой не съумя да спи добре. Силата на тима обаче си пролича след две години, когато още веднъж стигнахме до финала ", съобщи Малдини.

" В Атина бяхме сложени до стената. Нова загуба от Ливърпул щеше да бъде прекомерно сложна за преглъщане. Година по-късно се върнах към финала в Истанбул и осъзнах, че в действителност тогава играхме добре и доминирахме над Ливърпул в 90% от времето ", добави Паоло.

" Милан постоянно е бил тим на възходи и падения. Били сме в Серия " Б ", били сме и на върха. Харесва ми манталитетът тук, където може да паднеш, да стигнеш дъното, само че по-късно да се изправиш и да достигнеш страхотни небеса ", приключи легендата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР