Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е на мнение, че

...
Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е на мнение, че
Коментари Харесай

Рууни: Юнайтед подходи грешно в двата финала с Барселона в Шампионската лига

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е на мнение, че тимът не е трябвало да се надиграва в Барселона в двата финала в Шампионската лига през 2009-а и 2011-а. “Червените дяволи” изгубиха и в двата случая, надлежно с 0:2 и 1:3.

“Винаги е мъчно за клуб като Реал Мадрид да влезе в мач, казвайки: “Ще предадем топката”. Същото е и при Юнайтед. Но загубихме два финала в Шампионската лига, надигравайки се с Барселона на Джосеп Гуардиола и пробвайки се да ги пресираме и заобикаляме, което беше самоубийствено. Помня по какъв начин Алекс Фъргюсън сподели: “Ние сме Ман Юнайтед и ще нападаме, това е в културата на този футболен клуб”, а аз си мислех: “Не съм доста сигурен в това”.
Rooney believes Ferguson got his tactics wrong in the 2009 and 2011 Champions Legaue finals #mufc https://t.co/U3vvz6wIKV
— Man United News (@ManUtdMEN) August 2, 2020 Мисля, че всички играчи надълбоко в себе си знаеха, че това е неверният метод и че изоставихме метода, който ни донесе триумфа в полуфинала против тях през 2008-а. И двата пъти бяхме надиграни. От една страна си правилен на клуба, само че от друга по-късно седиш и си мислиш: “Ние загубихме”. За мен няма значение по какъв начин го правиш в тези огромни мачове от Шампионската лига, стига да печелиш. Вижте по какъв начин Ливърпул играха в миналогодишния край. Смятам, че Зинедин Зидан има същия метод на мислене”, разяснява Рууни пред The Sunday Times.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР