Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе назначен за селекционер

...
Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе назначен за селекционер
Коментари Харесай

Уелс официално назначи Райън Гигс

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе назначен за селекционер на Уелс, оповестиха публично от локалната футболна асоциация. Гигс, който има 64 мача за Уелс като футболист в интервала 1991-2007, подписа четиригодишен контракт и ще води отбора до международното състезание в Катар през 2022 година.

Райън Гигс наследи отпред на Уелс Крис Коулман, който напусна през ноември, с цел да поеме Съндърланд.

"Горд съм, че ми бе оказана достойнството да повеждам националния тим. За мен е огромно предизвикателство преди идните мачове за Лигата на нациите и квалификациите за Евро 2020. Нямам самообладание да стартира работа ", разяснява Райън Гигс.

Гигс приключи забележителната си спортна кариера през 2014 година.

игс има 64 мача за Уелс като футболист, само че до момента не е водил нито един клуб в мениджърската си кариера, с изключение на четири мача отпред на Манчестър Юнайтед в края на сезон 2013/14. След това уелсецът бе помощник на Луис ван Гаал в продължение на две години, само че си потегли от "Олд Трафорд " след идването на Жозе Моуриньо през лятото на 2016-та година. Гигс бе свързван с доста клубове от Висшата лига, като води диалози с управлението на Суонси предишното лято, само че в последна сметка не пое нито един тим.

"Нямам самообладание да стартира работа. Нетърпелив съм да стартираме подготовка с играчите за значимите срещи, които ни предстоят по-късно през годината ", показа легендата на "червените дяволи ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР