Легендата на Манчестър Юнайтед – сър Алекс Фъргюсън разкри причината

...
Легендата на Манчестър Юнайтед – сър Алекс Фъргюсън разкри причината
Коментари Харесай

Сър Алекс сподели причината за честите контузии на Оуен

Легендата на Манчестър Юнайтед – сър Алекс Фъргюсън разкри повода за периодическите контузии на носителя на златната топка за 2001 година - Майкъл Оуен.

Според шотландеца казусът се корени в юношеските години на англичанина, когато през 1997 година взе участие на международното състезание за младежи в Малайзия. Там той блесва с 3 гола, само че неналичието на отмора по-късно преди идния сезон, му се е отразила в дълготраен проект.

В предговора на книгата на Оуен, сър Алекс написа следното:

„ Винаги съм считал, че в кариерата на един състезател има повратни моменти – дебюта им за първия състав, първия им гол или сватбата им, тъй като това са крайъгълни камъни. Според мен, проследявайки кариерата на Майкъл, един от тези съдбоносни мигове бе през 1997 година, когато игра за младежкия тим на Англия ".

"В състава имаше две от нашите момчета – Джон Къртис и Рони Уоуърк. Бяха преуморени и взехме решение да им дадем един месец отмора, с цел да се възстановят физически. Но не и Майкъл. Той се впусна непосредствено в първия състав. Години по-късно разговарях с Жерар Улие и той се съгласи с мен, че Майкъл не е имал време да се развие механически и физически. Не мога да настоявам изрично, че това беше главната причина за проблемите му с подколенните сухожилия.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР