Легендата на Левски Стефан Аладжов даде интервю пред Тема Спорт,

...
Легендата на Левски Стефан Аладжов даде интервю пред Тема Спорт,
Коментари Харесай

Аладжов: Дано в неделя е мачът на Ивелин Попов

Легендата на Левски Стефан Аладжов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си преди безконечното дерби против ЦСКА. Рекордьорът по мачове за сините разяснява проблемите в отбрана на отбора, които се сътвориха след травмата на Ноа Сонко Сундберг и дали Келиан ван дер Каап ще може да компенсира неналичието му. Славният бранител на столичани приказва и за ролята на Ивелин Попов.

Г-н Аладжов, следва първото за сезона дерби сред Левски и ЦСКА. Какви са упованията ви за дуела в неделя? Какво ще е настроението на сините през седмицата след провалянето от Локомотив София в последния кръг на шампионата?

- Не знам по какъв начин ще наподобяват сините в този мач. Лошото е, че Билал Бари и Ноа Сонко Сундберг се контузиха. С различен заряд са дуелите с ЦСКА и нека футболистите на Левски бързо са не запомнили загубата от Локомотив София. Но ще бъде мъчно.

Къде позволиха неточности сините против столичните железничари, с цел да се стигне до загубата?

- Мога да кажа, че като цяло тимът се показа едва. Домакините играха по-агресивно и въодушевено. Може би се дължи на това, че доста от играчите им са минали през " Герена ". Определено надскочиха себе си.

От най-стабилното звено отбраната ли ще бъде проблематичната зона против ЦСКА при неявяване на Ноа Сонко Сундберг? Ще успее ли Келиан ван дер Каап да го замести?

- Мисля, че Ван дер Каап ще успее да замести Сундберг. Станимир Стоилов отново ще би трябвало да прекроява състава си, само че съм сигурен, че той знае какво би трябвало да направи. Може би даже и да има късмет да играе Сундберг, не би трябвало да бъде пожертван. Мъри е показвал доста пъти, че може да излезе от сложните обстановки. Най-важното е играчите психически да се отърсят от загубата против Локомотив в предходния кръг. Стъпвайки на терена против ЦСКА, футболистите би трябвало да са уверени. Клишето е, че в дербитата няма значение моментната форма на тимовете и мачовете са непредсказуеми. Такова дерби чакам да се получи.

Как би трябвало да подходи Левски в отбрана - с трима, както игра през целия мач против Локомотив, или да се завърне с четирима бранители в линия?

- Както споделих, Мъри най-добре познава тима си и ще направи точната преценка. При състояние че Сундберг няма да може да играе, най-вероятно Левски ще започва с четирима в защита, като Ван дер Каап ще работи до Хосе Кордоба. От значение е и ЦСКА по какъв начин ще подходи в този мач. В България задоволително добре се познават тимовете и няма да е належащо чак толкоз разузнаване. Лошото е, че сините губят точки. Не желая по никакъв метод да недооценявам Локомотив, който няма загуба в " Надежда ", само че трябваше да се завоюва този дуел.

Какво мислите и за проблема с вратарския пост? Кой би трябвало да застане под рамката против ЦСКА?

- Не мисля, че Пламен Андреев е позволил чак толкоз съдбовни неточности. Просто дуелът против Локомотив се разви нещастно - с два рикошета влезе топката при първите попадения на домакините. За последния не знам дали имаше игра с ръка на неприятелски състезател. Но железничарите играха въодушевено в този мач, до момента в който сините бяха на другия полюс. Дори си мислех, че равенството е загуба за Левски, само че най-после се стигна и до проваляне.

Какво ви прави усещане в играта на ЦСКА? Червените ли влизат в ролята на любимец, като погледнем последните мачове на двата тима?

- Не са безапелационни, само че печелят мачовете си. Както се споделя, с един или половин гол, само че си взимат трите точки. В челото на класирането са и натрупат самочувствие. Мачовете се играят до край - не 90 минути, а когато съдията даде последния сигнал. Логично е да се усещат като любимец, тъй като са по-напред в таблицата от Левски. Сините би трябвало да прекрояват редиците си в отбрана и офанзива и ще им е по-трудно.

Ще може ли Ивелин Попов да се трансформира в водача на Левски?

- Това би трябвало да е ролята му на терена - да играе с опит и да демонстрира качествата, които безспорно има. Постепенно навлиза във форма и чакам да започва измежду титулярите против ЦСКА. Дано това е неговият мач. Ще стискаме палци и се надявам Левски да стигне до успеха.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР