Легендата на Левски и любимец на “синята” публика Героги Иванов-Гонзо

...
Легендата на Левски и любимец на “синята” публика Героги Иванов-Гонзо
Коментари Харесай

Гонзо за Левски, годините му в клуба и живота след футбола

Легендата на Левски и любим на “синята” аудитория Героги Иванов-Гонзо даде забавно изявление пред bTV по-рано през днешния ден, в което показа за новата си пристрастеност - британския език. Ден след огромния празник Гергьовден, някогашната 9-ка на “сините” гостува в предаването “Преди обед”, в което приказва за годините, прекарани в Левски, сегашния си живот и казуса с футболното безчинство у нас:

“Гергьовден е един от огромните празници в България. Той не се въплъщава единствено с името Георги, а е и празник на армията и много хора го честват. Горд съм, че се споделям Георги. През годините проведох огромни събирания, само че към този момент не го върша. Имам много пропуснати позвънявания и хора се сърдят, че не подвигам телефона. Когато човек не работи това, което желае, стартира да работи върху себе си. Сега изучавам британски език. Смятам, че футболът стана подобен, че без език няма по какъв начин да се случат някои неща. Ходя на курсове и от дълго време трябваше да го направя, само че бях ангажиран”, стартира Георги Иванов.

“В един миг ти омръзва да можеш да правиш каквото искаш. Вдигнахме градуса след мача, в който вкарах гола с кървавата глава. Левски не беше ставал първенец дълги години и в директния дуел се решаваше кой ще стане първенец. За наслада, успяхме да спечелим, макар че ЦСКА беше по-добрият тим в този миг. Доста хора подвигнаха кръвното, само че когато завърши свърши добре, всички се радвахме. Голът с кървавата глава е част от всички за мен. Може би за почитателите остава по-различен. В този миг Левски беше един мощен тим със мощни футболисти и ръководители. Беше закономерно да печелим трофеи. Тогава се усещах на върха. Когато човек получава самостоятелни награди, счита, че е постигнал върха в кариерата си. Това е оценка за работата на един човек. Не се трансформирах след тези триумфи. Човек се трансформира с годините си. Няма по какъв начин да желаеме да сме такива, каквито сме били на 20 години. Смятам, че има позитивно развиване в държанието ми”, добави любимецът на “синята” аудитория.

“Никога не съм съжалявал за присъединяване ми в мача на 9-ти май (Георги Иванов играе за Левски със счупена скула). Това е било мой избор. Винаги съм бил човек, който желае да побеждава. Вярно е, че платих висока цена, само че всеки си носи отговорност. За две седмици самичък се унищожих за футбола. В един мач си счупих скулата и не трябваше да упражнявам към 40 дни, а аз влязох в игра още на 7-ия. Играхме един мач със Сливен, в който скъсах 3 см. от прасеца си. Отидох в Сърбия при една жена, която лепи мускулите. Това беше много пробно. Влязох да играя в мача с ЦСКА и тогава скъсах кръстни връзки. Рискувах поради хората, които ме обичат, а не поради себе си”, сподели някогашният нападател на Левски.

“Един човек построява характера си от дете. Баща ми умря рано и това ме промени. Той е бил персоналният ми образец и съм желал да бъда като него, когато бях дребен. В живота постоянно съм се борил самичък и съм бил упорит. За да играеш футбол на високо равнище, би трябвало да свикваш с напрежението. Имал съм моменти, в които цялата аудитория ме е освирквала. Последният път беше след мача с Бате Борисов, когато изпуснах дузпа. Както те обичат, по този начин и стартират да те ненавиждат. Хубавото във футбола е, че когато загубиш мач, можеш да се реваншираш през идната седмица. Винаги съм бил титуляр в Левски, само че съм имал интервали, в които не съм бил на нужното равнище. Аз съм от Пловдив и първата ми година в София беше сложна, до момента в който се адаптирам”, добави Гонзо.

“Треньорската специалност е повече разочарования, в сравнение с хубави моменти. Когато загубиш, отговорността става по-голяма. Бил съм в Левски в интервали, когато тимът се пробва да избави лиценза и е нямало заплати. Левски и ЦСКА са тимове, към които има много интерес. Последната година в Левски, когато имахме финансови проблеми, е имало случаи, в които виждам телевизия и не виждам нищо. Гледам да не чета вестници и да не въвеждам напрежение в фамилията си. С жена ми сме построили доверие през годините. Много пъти вестниците ни развеждат, само че имаме семейство, което с годините е издържало на това. Синът ми тренира футбол, само че не съм човек, който желае той да наследи специалността на татко си. Той ще продължи живота си, както пожелае. Моето име по-скоро ще му пречи, в сравнение с да му оказва помощ. Обичам да пуша. Няма токсини, има дози. Ако пушиш обикновено количество, не е толкоз нездравословно. Като футболист съм пушил по-малко от една кутия дневно. От почитание не съм го показвал пред други. Винаги е имало проблеми с футболното безчинство. В Англия и Италия също го има, само че англичаните са основали закони в страна си. Когато техните почитатели отидат в чужбина, още веднъж има проблеми. Не може хулиганите да се крият зад клубове и почитател клубове. След като хора, които са правили неприятни неща, не получават наказване, това се повтаря. Много възпитани хора не вървят по мачове поради тези хулигани”, приключи Иванов. Първа лига 7 кръг, петък 4 май  Левски 3:2краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР