Легендата на Левски - Емил Спасов - коментира ситуацията, която

...
Легендата на Левски - Емил Спасов - коментира ситуацията, която
Коментари Харесай

Емил Спасов: Когато Левски губи поредица от мачове, треньорът винаги си тръгва

Легендата на Левски - Емил Спасов - разяснява обстановката, която настъпи на " Герена " след втората поредна загуба от ЦСКА.

" С оглед на резултата мачът с ЦСКА се разви отрицателно за Левски. Стара уязвимост е, че се опитахме да играем съвременен футбол, единствено че малко безрасъдно допуснахме 3 гола. И го вършим в поредност от мачове. Отборите очевидно ни разгадаха, играят ни единствено на контраофанзива, затварят се откъм гърба. Ние пък не можем да вкарваме елементарно голове, защото нямаме класа, като ни отбележат - настъпва суматоха в тима и се проваля целият мач. Така беше и с ЦСКА, и с Лудогорец, и във Варна с Черно море, под дърво и камък ", стартира Спасов пред " Мач Телеграф ".

" Винаги съм казвал, че Костов се пробва да играе нападателно и съвременно, единствено че за тази цел се желаят качествени футболисти, а ние нямаме такива. Всеки един треньор би трябвало да се преценява с това, което има. Със противника, с цел да се построи системата на игра, с която да противодейства и да завоюва. И най-хубавият треньор в света, откакто загуби поредност от мачове, си потегля. Според мен би трябвало смяна. Не знам момчетата от какво ще почиват. Почива се, когато са създали нещо огромно, а те не са. Те би трябвало да упражняват повече, защото се вижда, че физическата им подготовка не е на равнище. Не знам какво са упражнявали и упражняват, само че това са обстоятелствата. Много почитам Ники Костов, доста сме разговаряли с него, чух концепциите му, чух всичко. Но когато Левски губи поредност от мачове, треньорът постоянно си потегля ", продължи отбелязалият 81 гола за " сините " някогашен състезател.

" Никой не гледа, че няма състав, вижда се, че скамейката ни е къса. Постоянно има контузени. Не знам за какво не се постановат младите като Бачев. Разбирам, че пускаме играчи като Рикардиньо, с цел да ги продадем, само че нещата не се получават, а гениите от школата не получават шансове. Проблемът е, че до 19-годишна възраст в школата на " сините " се играе на изкуствена трева и внезапно би трябвало да играят на естествена, което е смешно. Гледал съм какъв брой надарени играчи има в школата, само че след 15-годишна възраст всичките си потеглят. Не знам за какво, само че има някакъв проблем в системата на школата ни. Според мен, в случай че имаш пет, шест души в националните тимове, то няма ли да си първи в България? Футболисти не се създават от години. Левски не става първенец в нито една от възрастите. Не е обикновено. Говори се, че Левски може да бъде стихотворец от Станислав Генчев. За мен той е перспективен треньор и демонстрира, че може да бъде отпред на Левски. Не споделям, че Костов би трябвало да бъде заменен и не мисля, че ще се промени нещо изключително доста до края на сезона, който и да пристигна ", приключи Емил Спасов.
 Разбивачът на мозъци!
Разбивачът на мозъци!

Emotional damage
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР