Легендата на Левски - Емил Спасов говори пред Меридиан Мач

...
Легендата на Левски - Емил Спасов говори пред Меридиан Мач
Коментари Харесай

Легенда на Левски: От Мазурек и Насиру и чеп за зеле не става

Легендата на Левски - Емил Спасов приказва пред " Меридиан Мач " за актуалните проблеми на " Герена ". Ето и част от неговите сериозни думи към " сините ":

" Да се заложи на момчета, които могат да се приспособяват бързо в мъжкия футбол, да се развият, да оказват помощ на тима, а вероятно по-късно да бъдат продадени за положителни пари. Често давам за образец Славия и Филип Кръстев, не мога да ги подмина. Просто Славия демонстрира по какъв начин се прави. Познавам Филип Кръстев от дълго време. Той е жив образец по какъв начин един футболист тренира, раздава се и след една година може да е в Манчестър Сити. Но Левски и ЦСКА не знам за какво не залагат на такива момчета. А във всеки набор имат гении, които заслужават да им се даде късмет.

Не може да няма играчи, откакто знаете какъв брой доста деца желаят да играят в Левски и ЦСКА. Не споделям, че всички заслужават да са в първия тим. Но при изискване, че от Мазурек и Насиру Мохамед и клин за зеле не става, за какво да не играят децата? ", добави той.

" Много е значимо по какъв начин се постанова един млад футболист. Това не е като да омесиш самун, да го сложиш във фурната и след два часа да го извадиш опечен и подготвен за ястие. Не е задоволително за юношите единствено да ги взимат на лагери, да упражняват с мъжете, а като свърши подготовката да ги връщат назад в школата и изобщо да не ги викат в групата. Трябва да получат късмет да играят. От начало по 30 минути, само че във всеки мач и последователно да им се усилва това време.

Ако го пуснат в 1-2 мача на сезон за по 5 минути, футболистът се отчайва, животът почва да го тласка в други направления, по-лоши. Нещата не би трябвало да се вършат внезапно, а по-плавно и последователно. Ясно е, че в школата от години не се работи вярно. Левски от дълго време не е печелил нищо при юношите. И Лудогорец не постановат своите юноши в първия си тим, само че те за разлика от нас, най-малко печелят трофеи. И обиграват децата си в дублиращия си тим в " Б " група. А Левски няма подобен и дълго няма да има, тъй като това си е разход. Трябва да има някаква последователност в този момент. Да се вземат и по-опитни играчи. Ако братята Цоневи и Стивън Петков бъдат върнати, ще е ужасно. От чужденците единствено Ейолфсон и Паулиньо могат да правят някаква работа. Робърта да го продават. Парите за него могат да оказват помощ на клуба, а на този пост си имаме Илия Димитров ", приключи Емо Спасов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР