Легендата на Левски Емил Спасов бе гост в „Студио Дерби”,

...
Легендата на Левски Емил Спасов бе гост в „Студио Дерби”,
Коментари Харесай

Емил Спасов: За три години Левски смени 41 играчи! Как е възможно това?

Легендата на Левски Емил Спасов бе посетител в „ Студио Дерби”, където разяснява началото на сезона за „ синините”. Тимът от „ Георги Аспарухов” отпадна пагубно от Европа след две загуби от АЕК Ларнака надлежно с 0:4 и 0:4.

Спасов показа, че текучеството на футболисти в „ синия” клуб в последните години е прекомерно огромно.

„ Резултатите в последните 2 седмици са разочароващи. Левски направи страхотна метаморфоза в клуба. Това неизбежно оказва въздействие. Така че мен положителният старт ме изненада – в шампионата и елиминирането на Ружомберок. Ние стартирахме подготовка с 12 души. А футбол не се прави за месец. Първите мачове вдъхнаха убеденост. За жал последва срив, най-много от мача в Ларнака. Въпреки положителното първо полувреме, след изгонването на Живко тимът се показа доста едва. Домакинският мач се трансформира в самоцел – да се направи невъзможното с този потенциал от футболисти, с които се разполага. Не се получи”, разяснява Спасов.

„ В Кипър се хвърлиха доста средства, направиха се страхотни бази. 1988-а година мачовете там се играеха на сгурия. Направиха страховит взрив. Сега направиха бази разум да ти зайде. В АЕК в този момент играха 7 футболисти от Испания”, добави той.

„ При нас бяха освободени 12 футболисти, не бяха привлечени нови в точния момент. Някои нови пристигнаха преди 10 дни. Има развой на акомодация. Няма по какъв начин да сглобиш тим, който да победи футболисти, които години наред са играли дружно. Беше безусловно невероятно.”

„ През последните 3 години, 41 футболисти са минали през Левски. Чудя се по какъв начин е допустимо това? Как е разрешено от шефовете? Няма тим в света да му сменяш всяка година 12 футболиста и да очакваш триумфи.”

„ Бремето от старите управления доста мъчно ще се промени за месеци. Сегашното прави всичко допустимо и работи в вярна посока. В България обаче желаеме всичко да става незабавно. А знаем какви задължения имаме. Не можем да си позволим 1 милион за един футболист, както Лудогорец. Този тим в този момент не би трябвало да се пипа или най-много с 1-2 класни попълнения, с цел да се сътвори колектив. Иначе ще се въртим в обаян кръг”, сподели още Емил Спасов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР