Легендата на Левски Ангел Станков даде мнението си пред ТОПСПОРТ

...
Легендата на Левски Ангел Станков даде мнението си пред ТОПСПОРТ
Коментари Харесай

Ангел Станков пред ТОПСПОРТ: Хубчев иска да постигне нещо значимо в Левски, за да наложи философията си му трябва време

Легендата на Левски Ангел Станков даде мнението си пред ТОПСПОРТ за новия треньор на " сините " Петър Хубчев.

" Всеки един треньор има своя философия. Ако ме пита Пепи Хубчев за нещо, бих му оказал помощ. Може в миналото да потърси мнение от ветераните. Хубчев е образован треньор, има знания. Водил е положителни тимове. Работил е в чужбина. На доста от нашите треньори това им липсва. Там се работи по различен метод, философията на футбола е друга, манталитета, културата. Всичко това се отразява.

Идваш тук и искаш да наложиш това, което си научил там. По някой път хората се чудят за какво си взел този, а не оня. Всеки треньор пази своята философия. Всеки треньор има своя философия и би трябвало да я пази. Това е хубаво нещо. Трябва да се даде опция на треньорите да работят. На тях в никакъв случай не им доближава време. Всички ги натискат - публицистите, почитателите, управлението и звездите в тима. Дори те в избран миг стартират да скачат.
 Снимка 428209
Източник:

Хубчев има познанията, тъй като е бил добър футболист. Има философия, тъй като е работил много време. Има и усет. Първият закон във футбола е добре предпазена врата. Едно е да не ти вкарат гол, а друго да ти вкарат три. Когато не допускаш голове, всички тимове се преценяват с това. Считат те за добър тим. Отпред може да се позволяват неточности, само че вратата ти е " суха ". Нямаш загуба.

Самият той го сподели: " Искам да играем крепко в отбрана и два пъти по-здраво в офанзива ". В отбрана играе целият тим. Хубчев е прав. Левски позволи доста голове през предишния сезон. Отбраната несъмнено би трябвало да се заздрави. Всяка една философия, когато успееш да я защитиш, е добра.
 Петър Хубчев спести на Левски над 300 хиляди лв. на месец
Петър Хубчев спести на Левски над 300 хиляди лв. на месец

" Сините " се разделиха със скъпоплатени запаси

Може да сбъркаш при селектирането на футболистите. При сбъркана селекция ще си носиш отговорност. Левски това прави от 10 години. Все нещо им пречи в селекцията. Взимат се футболисти, които не съумяват да се наложат в нашия футбол. Или нямат равнище.

За 2 години сменихме към 10 треньора. Защо би трябвало и Петър Хубчев да си отива? Той е прав да не бърза със селекцията. Не му би трябвало футболисти на бройки. Дори 15 индивида да е тимът, а не 25. На него му трябват футболисти с равнище, което е като философията, която той изповядва. За какво са му бройки?! Ние имаме юноши, които може да ги изполва. Може да се наложи някой. Твърде доста футболисти минаха през нас и отидоха в други тимове. Вярно е, че в Левски, ЦСКА и Лудогорец се играе мъчно. Особено в Левски и ЦСКА. Не всеки добър състезател може да се наложи. Тук напрежението е огромно. Нивото е друго. Дори Барселона дава доста пари за футболисти. И там бъркат в селекцията. Хубчев е доста прав, когато споделя, че не желае да бърза. Хубчев не е инцидентен човек и желае да направи освен това от това, което е направено в последните години в Левски. Дано да успее. Той го заслужава ", приключи Станков.
 Снимка 428213
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР