Легендата на футбола и един от най-великите играчи в историята

...
Легендата на футбола и един от най-великите играчи в историята
Коментари Харесай

Почина един от най-великите играчи и футболна легенда сър Боби Чарлтън

Легендата на футбола и един от най-великите играчи в историята му сър Боби Чарлтън умря на 86-годишна възраст, оповестиха от „ Манчестър Юнайтед ”.

„ Манчестър Юнайтед ” е в печал след кончината на сър Боби Чарлтън, един от най-великите и обичани играчи в историята на нашия клуб ”, се споделя в изказване на тима.

„ Възпитаник на младежката академия на " алените дяволи ", сър Боби изигра 758 мача и вкара 249 гола през 17 години като състезател на Манчестър Юнайтед, спечелвайки Купата на Европа, три трофеи в лигата и Купата на Англия. За Англия той завоюва 106 мача и вкара 49 гола и печели Световното състезание през 1966 година
След пенсионирането си той продължва да служи на клуба като шеф в продължение на 39 години. Неговият непостижим връх на достижения, темперамент и работа ще бъде вечно гравиран в историята на Манчестър Юнайтед и британския футбол и неговото завещание ще продължи да живее посредством изменящата живота работа на Фондация „ Сър Боби Чарлтън “. Сърдечните мисли на клуба са към брачната половинка му лейди Норма, дъщерите и внуците му и всички, които го обичаха “, приключва траурното съобщениe на Манчестър Юнайтед.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР