Легендата на френския футбол Тиери Анри се завърна като старши

...
Легендата на френския футбол Тиери Анри се завърна като старши
Коментари Харесай

Тиери Анри стана треньор на канадския шампион

Легендата на френския футбол Тиери Анри се завърна като старши треньор във футбола. Голмайсторът на всички времена за Арсенал бе назначен отпред на канадския първенец Монреал Импакт, който се състезава в МЛС.

Той подписа контракт за две години с опцията за още една. Анри се завръща в Северна Америка, откакто сред 2010-14 година игра за Ню Йорк Ред Булс.

„ За мен е чест да застана отпред на Монреал Импакт и да се завърна в МЛС. Това е лига, която познавам и съм имал хубави моменти. Изключително е да бъда в Квебек, в Монреал, където има голямо мултикултурно завещание. Винаги съм следял клуба и в този момент съм тук “, съобщи 42-годишният някогашен нападател.

За последно Анри бе отпред на Монако, където обаче имаше призрачен престой и се задържа единствено 20 мача. Преди това той натрупа опит като треньор в академията на Арсенал и като асистент на Роберто Мартинес в националния тим на Белгия.

„ Изключително се радваме да обявим номинацията на тази легенда на играта. Анри ще внесе нова сила в нашия клуб. Той споделя нашето виждане за издигане на този клуб и ще ни помогне да реализираме задачите си на и отвън терена. Той е играч и водач, потвърдил се е на най-високо равнище през цялата си кариера. Сега той носи тези качества със себе си в Монреал, мястото, където желае да бъде “, съобщи президентът на отбора Кевин Гилмор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР