Легендата на Формула 1 – Ален Прост, призна, че се

...
Легендата на Формула 1 – Ален Прост, призна, че се
Коментари Харесай

Легенда на Формула 1 адмирира доминацията на Верстапен

Легендата на Формула 1 – Ален Прост, призна, че се е насладил оптимално на превъзходството от Макс Верстапен по време на сезон 2023. Досега най-доминиращото показване в историята беше, когато Прост и Айртон Сена завоюваха всички надпревари като се изключи едно през 1988-а за МакЛарън, което представляваше 94% успеваемост.

През тази година обаче Ред Бул покачиха този % победи до нов връх – 95,5, защото завоюваха 21 от 22 надпревари. Изпълнителният шеф на Формула 1 – Стефано Доминикали, самичък призна, че би желал да има по-сериозна конкуренция през сезон 2024-а в моторспорта.

„ Следващата година се надявам да има повече болиди, които да се борят между тях “, сподели той пред Sky Deutschland след финала в Абу Даби.

„ В квалификацията имахме всички коли в 1 секунда, а това значи, че можем да се надяваме на сезон, в който уменията на водача да вършат разликата. Това е значимото за нас “. Четирикратният международен първенец – Прост, обаче твърди, че макар превъзходството на Верстапен, той е наблюдавал сезона на драго сърце. „ Гледах го като почитател, защото не съм в нито един тим “, показа 68-годишният Прост.

„ Много хора споделят, че тази доминация е отрицателна, защото е от един човек. Но аз постоянно различавам качествените осъществявания като тези на Макс и Ред Бул. Когато някой се показва по този метод, това е отражение на свършената работа. И всичко, което можете да кажете, е поздравления “, добави французинът.

„ Ако желаеш да стигнеш това равнище, би трябвало да работиш по-добре. Разбирам, че от време на време е разочароващо, само че в персонален проект считам, че е ужасно “, заключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР