Легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън направи успешен дебют начело на

...
Легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън направи успешен дебют начело на
Коментари Харесай

Големия Дънк с успешен дебют за Евертън, Челси пострада

Легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън направи сполучлив дебют отпред на "карамелите " след победа над Челси с 3:1 вкъщи в първи мач от 16-ия кръг на Висшата лига.

Тимът от Ливърпул се намираше в доста слаба серия напоследък и попадна в зоната на изпадащите, което докара до уволнението на мениджъра Марко Силва, а краткотрайно треньорският пост бе стихотворец от Фъргюсън.

Промяната в играчите на Евертън незабавно си пролича в мача на "Гудисън Парк ", като те бяха пределно стимулирани да се върнат на победния път и започнаха чудесно, като още в петата минута Ричарлисон откри резултата след положително центриране отдясно на Джибрил Сидибе.

Домакините се защитаваха ловко и бяха рискови на контраофанзива, като пропуснаха няколко благоприятни условия да вкарат втори гол през първото полувреме, само че съумяха да го сторят малко след почивката посредством Доминик Калвърт-Люин.

"Сините " не се предадоха и бързо върнаха един гол след прецизен изстрел от далечно разстояние на Матео Ковачич, след което натиснаха в търсене на поврат. "Карамелите " обаче устояха и си подпечатаха трите точки в 84-та минута, когато още веднъж Калвърт-Люин бе най-съобразителен в наказателното поле и промуши топката сред краката на Кепа за крайното 3:1.

По този метод Евертън записа скъп триумф и се изкачи до 14-то място в класирането със 17 точки, до момента в който Челси остава на четвъртата позиция с актив от 29 точки. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР