Легендата на бразилския футбол Роналдо купи мажоритарен дял акции от

...
Легендата на бразилския футбол Роналдо купи мажоритарен дял акции от
Коментари Харесай

Феномена купи 51 процента от Валядолид

Легендата на бразилския футбол Роналдо купи мажоритарен дял акции от испанския първокласен клуб Валядолид. Феномена стана притежател на 51 % от тима на публична гала в кметството на града.

" Минал съм през доста неща в живота си, които са ме подготвили за този миг. Футболът постоянно е бил моята пристрастеност ", разяснява някогашният нападател на Барселона, Реал Мадрид и Интер, който ще заплати 30 милиона евро на досегашния главен акционер и президент на клуба Карлос Суарес. " Идването на Роналдо ни слага на футболната карта и ще разреши на клуба да вдигне своята класа. Приветствам го в новия му дом ", показа Суарес.

Кметът на северозападния испански град Оскар Пуенте също приветства сключването на договорката. " Той е международна спортна икона. Заедно с Майкъл Джордан е единственият човек, който има пожизнен контракт с Найк. Идването му ще донесе доста на Валядолид ", сподели Пуенте. Според испанските медии Феномена ще заеме ролята на президент на клуба, а Суарес ще премине на друга позиция.

Валядолид завоюва промоция за Ла Лига през предишния сезон, само че в първите три кръга от новата акция не съумя да запише победа. Въпреки това новаците имат две точки в актива си и са отвън зоната на изпадащите все още. Най-доброто достижение в 90-годишната история на клуба е четвъртото място в Ла Лига от 1963-та година, а отборът два пъти е стигал и до сребърните медали от Купата на краля. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР