Легендата на Ботев Пловдив Петър Зехтински даде интервю за предаването

...
Легендата на Ботев Пловдив Петър Зехтински даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Петър Зехтински пред БНТ: Стадионът на Ботев Пд е невероятен, много се развълнувах по време на мача с Левски

Легендата на Ботев Пловдив Петър Зехтински даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което разкри страстите към завръщането на " жълто-черните " на стадион " Христо Ботев " в съботната вечер против Левски.

Пред Българска национална телевизия Зехтински не скри вълнението си към дуела против " сините " и призна, че би му се желало да бъде по-млад, с цел да играе и той пред цялостните трибуни на " Колежа ".

" Много се развълнувах по време на мача нощес. Дори си споделих " Защо не можем да се подмладим малко, с цел да играем и ние на този стадион ". Стадионът е в действителност необикновен и големи благодарности към всички, които помогнаха това нещо да се случи. Убеден съм, че публиката постоянно ще цялостни този страховит стадион, само че при едно изискване - стига да има какво да гледа ", стартира носителят на Купата с " канарчетата " за сезон 1980/81.

Бившият футболист изрази и съжалението си, че редица значими фигури от близкото минало на клуба, измежду които Димитър Тонев, Атанас Илиев и най-много Тодор Неделев не са имали опцията да усетят атмосферата от дуела през вчерашния ден.

" Аз съм бил част от един тим на Ботев Пловдив, в който всички заслужават самопризнание. Но Чико Дерменджиев е един. Той е популярен. Дано да се появят и други такива фигури. За страдание, виждам, че и в ЦСКА, и в Ботев има мачове с по един българин, а в някои от тях даже няма и българи. Това е огромна болежка за мен. С доста лека ръка се разделяме с нашите момчета - Митко Тонев, Наско Илиев и Тошко Неделев по какъв противен метод беше принуден да напусне тима. Камъкът си тежи на място в последна сметка, " съобщи Зехтински.

Накрая " жълто-черната " легенда поздрави Николай Минков за представянето му в мача против Левски и пожела на почитателите на Ботев да продължат да пълнят стадион " Христо Ботев "

" Поздравления за Николай Минков - той беше най-хубавият в мача. Виктор Генев, за жалост, не игра. Вярно е, че тимът загуби по доста безразсъден метод, само че го има и това нещо във футбола. В подобен мач и пред такава аудитория би трябвало да се раздадеш до дъно, а това не го видях. Затова поисквам на нашите почитатели да продължат да пълнят стадиона и да гледат подобен футбол, за който си мечтаят да следи ", приключи Петър Зехтински.

Целото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР