Легендата на Ботев` и българския футбол Динко Дерменджиев се бори

...
Легендата на Ботев` и българския футбол Динко Дерменджиев се бори
Коментари Харесай

Футболната легенда Динко Дерменджиев се бори за живота си

Легендата на " Ботев` и българския футбол Динко Дерменджиев се бори за живота си. На Чико ненадейно му е прилошало тази заран, когато е бил на кафе с другари, измежду които е бил и тогавашния му противник на терена Георги Василев. Те са били в заведението на някогашния национал на " Локомотив " Георги Карушев.

Внезапно Дерменджиев е колабирал. Измереното му кръвно налягане е било 100/90. Той е бил откаран в болница от някогашният рефер Трендафил Думбалаков. Съмненията са за инсулт. По информация на вестник " Марица " положението му е нормализирано, Дерменджиев е контактен и за него се поставят всички нужни грижи в болничното заведение, където е бил настанен.Чико, който на 2 юни ще навърши 78 години, до момента не е имал забележими здравословни проблеми. Той не пропуща мачове на обичания " Ботев ", а и на " Локомотив ", на който два пъти бе треньор в кариерата си.

Дерменджиев има 58 мача и 19 гола за България, взел участие е на три международни шампионати. Той е №2 по мачове във безконечната класация на елита ни. Двубоите му са 447, всичките с екипа на " Ботев ". В тях е отбелязал 194 гола, което го слага на четвърто място в историята по този индикатор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР