Легендата на Ботев и българския футбол Динко Дерменджиев похвали за

...
Легендата на Ботев и българския футбол Динко Дерменджиев похвали за
Коментари Харесай

Чико: Комплименти за Хубчев! В клубовете трябва по-смело...

Легендата на Ботев и българския футбол Динко Дерменджиев похвали за работата му националния селекционер Петър Хубчев. Според участника на три международни шампионати Хубчев е построил здрав тим, който е заиграл доста по-дисциплинирано от предходните обединения. Проблемът на футбола ни не е в държавния отбор, а в неналичието на водачи и реализатори от европейска класа, които да поведат останалите на победния път, уверен е Чико.
" Поздравявам Хубчев за положителната работа. Той в действителност съумя да направи един порядъчен тим. Тимът под управлението на Хубчев изпъква с дисциплинираност и себераздаване. Затова и постигнахме успехите в Лига на нациите, които никога не трябва да омаловажаваме.
Ние би трябвало да свикнем с мисълта, че златното потомство от Съединени американски щати 94 от дълго време е минало, нямаме и реализатори от ранга на Димитър Бербатов. Тъжно е, само че би трябвало да приемем, че от дълго време не сме мощ. В този ред на мисли ние не би трябвало да подценяваме триумфите над Норвегия, Словения и Кипър. Тези страни доста ни превъзхождат като стопанска система, като футболни бази и като темпове на развиване на играта. Силите в света са изравнени и няма към този момент мачове, които авансово си спечелил. Хубчев съумя да активизира тима и той игра съгласно опциите си. За страдание в последния мач го нямаше Тодор Неделев, който носеше изненадата и импровизацията в атакуващ проект. Футболисти от този вид не са доста в международен проект ", съобщи Дерменджиев.
" За да тръгне футболът ни напред, би трябвало да наблегнем на работата с младите. Аз виждам доста мачове, в това число и на подрастващи. На мнение съм, че имаме много надарени юноши. Те обаче би трябвало да бъдат по-смело налагани. Повечето от чужденците, които се подвизават в шампионата, не превъзхождат като качества момчетата от нашите школи. Те обаче биват налагани, тъй като са привлечени извън и би трябвало да играят. Това демотивира както нашите играчи, по този начин и треньорите.
Нужни са ни треньори с визия за бъдещето. Ще ви дам образец по какъв начин преди време Христо Бонев бе взет в национала на 20 години и бе натрапен, а от това завоюва футболът ни. Неделев съвсем на същата възраст направи доста порядъчен дебют против Италия.
Треньорите би трябвало да работят повече с младите и да имат храброст да ги постановат. Не би трябвало да се опасяват от провали. За това обаче им е нужна и повече поддръжка от президентите ", безапелационен е Динко Дерменджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР