Легендата на БНР Тома Спространов претърпя може би най-страшния удар

...
Легендата на БНР Тома Спространов претърпя може би най-страшния удар
Коментари Харесай

Тома Спространов е неутешим след загубата на голямата си любов

Легендата на БНР Тома Спространов претърпя може би най-страшния удар в живота си. След дълга битка с заболяването от този свят си отиде неговата обичана - музикалният редактор от Националното радио Гергана Лазарова и той е в действителност безутешен.

Историята на двамата е невероятна. Те се влюбват безумно един в различен. Когато тя се разболява от Паркинсон, той прави и невъзможното, с цел да може да събира пари за лекуването й. Самият той останал без средства, се принуждава да стартира да продава плочи от голямата си сбирка.

Разбрали за това, негови другари провеждат благотворителна акция за лекуването на Гергана Лазарова.
През цялото това време Тома Спространов е неразделно от обичаната си жена. Къпе я, грижи се, приготвя тоалета й, оказва помощ за рехабилитацията. И признава, че за всичко това го води огромната, нестихваща обич, каквато изпитал още през цялото време.



"Въобще не пострадвам! По-голяма обич е не гневният секс, който ни завладя при започване на нашата връзка, а сега – да се грижиш за болен човек, да сте едно, това за мен е същинската обич.

По темперамент съм спокоен човек, не съм нервозен, не прибързвам, не крещя. Гергана може да ме хока, да се ядосва, тъй като тази болест е такава, понасям си, търпя си и виждам да я утеша ", споделя той в едно от интервютата си пред БЛИЦ, до момента в който неговата обичана е към момента жива.

Историята на тяхната обич е в действителност невероятна:

"Гергана водеше предаване за хард рок и хеви метъл по “Хоризонт”. Беше и музикален редактор на моето предаване “Пулсиращи ноти”. С нея живеем дружно към този момент близо 30 години.

Любовта ни стартира малко по малко. Тя беше музикална редакторка на Сергей Джуканов. Като пътувахме из страната с рейса да представяме предаването, все седеше до него и аз мислех, че е с него. Но в един миг “оградата се проби”...

Тогава започнахме да се виждаме скрито. Това продължи дълги години. Един път отиваме на обяд у Борето Гуджунов, лека му пръст, и носим с Джудит дарове от Англия на дребния му наследник Кристиян. Той остана доста удовлетворен. След няколко седмици пък им отидохме на посетители с Гергана.

След време пред жена ми дребният Кристиян ме попита почтено: “Чичо Томе, ти за какво имаш две дами?” Джудит се направи, че не чува. Но мина още време, на нея й писна и ми сподели: “Щом толкоз доста искаш да търчиш след твоята Гергана, върви си при нея и се грижи за твоята болна!” Това беше преди няколко години. Тя имаше възпитаници от Английската гимназия, които са юристи, и разводът стана за половин час. "

БЛИЦ изрича своите съболезнования на Тома Спространов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР