Легендата на баскетболния ЦСКА и спортен директор във FIBA Коста

...
Легендата на баскетболния ЦСКА и спортен директор във FIBA Коста
Коментари Харесай

Коста Илиев: ЦСКА поставя солидна база за бъдещи успехи, бих искал феновете да пълнят залата

Легендата на баскетболния ЦСКА и състезателен шеф във FIBA Коста Илиев даде особено изявление за клубния канал. Той описа за спомените и усещанията си от 10-те сезона в армейския клуб, 5-те трофеи и 6-те купи на страната, завоювани в този интервал и специфичната атмосфера, която тогава е отличавала състезателите на ЦСКА от всички останали спортисти в България. 

За развиването на клуба през новия век, Коста Илиев твърди, че разочарованията са забравени и протичащото се сега е доста обнадеждаващо. С привличането на генералния спонсор efbet клубът има опция да сложи солидна база, тимът да пораства, школата да се развива и баскетболният ЦСКА да върне предходния си искра. 

Той персонално няма прекомерно високи упования за идния сезон, тъй като на процедура ЦСКА основава нов тим от хора, които в никакъв случай не са работили дружно. Целта, съгласно Коста Илиев, би трябвало да бъде създаване на отбор с физиономия за идващите 2-3 сезона. През това време е добре да се подчертава на последователност сред школата и първия тим, с цел да могат да се осъществят по-бързо младите баскетболисти. 

Той е сигурен, че Роберт Гергов и Росен Барчовски имат точната визия за бъдещето на ЦСКА. За край Коста Илиев пожела на новите играчи на ЦСКА да имат цялостна поддръжка от трибуните и да се сътвори мощна връзка сред играчи и почитатели, тъй като това е най-сигурната гаранция за положителни страсти в края на сезона. 

Първата част от изявлението с Коста Илиев може да откриете в YouTube канала на клуба. Скоро ще бъде оповестена и втората част от диалога, където Илиев приказва за представянето на националните ни тимове през това лято, работата си във FIBA, развиването на 3х3 баскетбола и по какъв начин младите играчи могат да създадат кариера в тази вариация на играта.

Снимка: БК ЦСКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР