Легендата на Барселона Христо Стоичков призова Лаутаро Мартинес да не

...
Легендата на Барселона Христо Стоичков призова Лаутаро Мартинес да не
Коментари Харесай

Стоичков: Лаутаро, ела в Барселона!

Легендата на Барселона Христо Стоичков прикани Лаутаро Мартинес да не се колебае, а незабавно да одобри офертата на каталунския клуб. Голмайсторът на Интер настойчиво е спряган за трансфер в испанския гранд през последните месеци. Много евентуално е договорката да се реализира това лято.

" Мартинес има страхотни качества. Той ще научи доста в Барселона, където ще има страховит преподавател като Луис Суарес. Сигурен съм, че ще се схваща чудесно с Меси, Гризман и Дембеле ", разяснява Стоичков пред аржентинската телевизия ТуС Sports.

Българинът продължи с разбора на стрелеца, който през август ще навърши 23 години.

" Той обича конкуренцията, а не просто да вкарва голове. И го потвърди през последната година. В Барселона ще би трябвало да се приспособява към стила на игра на тима. За да го направи, би трябвало доста да тренира. Прекарах осем години в този клуб, играейки отляво и отдясно. Всеки може да бъде титуляр - всичко зависи от това по какъв начин тренира през седмицата ", увери Стоичков.

През този сезон в Серия " А " Мартинес има 12 гола в 23 мача. Той се разписа още 5 пъти в Шампионската лига. През декември тъкмо каталунците изхвърлиха Интер от шампионата, като го победиха с запасите си на техния стадион " Сан Сиро " с 2:1. Тогава Лаутаро излезе титуляр за " нерадзурите ".

Стоичков добави още, че съгласно него Аржентина ще стане международен първенец след 2 години.

" Смятам, че този тим ще достави огромна наслада на аржентинците, тъй като те го заслужават. Лионел Меси го заслужава, а тимът също. Има доста почитатели, които срещнах и забелязах сълзите в очите им, че не съумяха да станат международен първенец през 2014 година, само че това е спортът. Трябва да работиш и да се бориш по най-хубавия метод ", разяснява Ицо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР