Легендата на Барселона Чави Ернандес сподели плановете си за началото

...
Легендата на Барселона Чави Ернандес сподели плановете си за началото
Коментари Харесай

Чави: Идеята ми е да започна като треньор в Катар и след това да се върна в Барса

Легендата на Барселона Чави Ернандес показа проектите си за началото на своята треньорска кариера. Днес халфът ще изиграе последния мач в кариерата си като футболист на катарския Ал Сад.

“Идеята е да стартира като треньор в Катар, където няма такова напрежение, с цел да се опитвам аз самият и с цел да придобия опит. Целта е да се завърна в Европа и най-много в Барса. Направих доста дълга кариера, спокоен съм и също така се целя в това да съм треньор. Представям си, че да имаш цел, когато приключваш толкоз превъзходен стадий, ти оказва помощ да гледаш на всичко по-лесно. Иска ми се да бъда треньор и да предам малко от своите прекарвания. Имам доста концепции за футбола в главата си и бих желал да ги трансферира на останалите. Менторите ми? Много са. Двамата, които най-вече ме белязаха, са Луис Арагонес и Джосеп Гуардиола, който сега е най-хубавият треньор в света.
Xavi Hernández juega hoy, en Persépolis, su último partido como futbolista. Esta es su entrevista de despedida, el Barça en el horizonte... https://t.co/VXZsCBblEv
— MARCA (@marca) May 20, 2019 Футболът може да се играе по хиляда метода. Винаги ми е харесвал този на Барселона, тъй като е атрактивен, с притежаване на играта и топката. Това желая да предам на другите. Така съм израснал и доста съм се наслаждавал на този жанр. Печелили сме с него - и Барса, и националният отбор. Затова считам, че е най-хубавият жанр на игра. Слуховете да се върна в Барселона като треньор? Това са огромни думи. Сега стартирам кариера от нулата. Не мога да поема Ферари или трансатлантически транспортен съд. Трябва да стартира с лодчица, с дребна кола. Да се опитвам малко по малко, да придобия опит и да, в действителност задачата е да се върна в Барселона, само че със спокойствие”, съобщи Чави преди последния си дуел като футболист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР