Легендата на българския волейбол и дългогодишен вицепрезидент на федерацията (БФВ)

...
Легендата на българския волейбол и дългогодишен вицепрезидент на федерацията (БФВ)
Коментари Харесай

Любомир Ганев очаква да бъде отстранен от волейболната федерация

Легендата на българския волейбол и дълготраен вицепрезидент на федерацията (БФВ) Любомир Ганев чака да загуби мястото си в Управителния съвет. 54-годишният някогашен посрещач на националния тим разкри, че на съвещание на УС в понеделник е свикано изключително Общо заседание, на което да бъдат изключени и добавени нови хора в управлението на централата.

" Със сигурност чакам аз да отпадна - съобщи Ганев пред " Нова тв ". - Напоследък такива бяха индикациите, само че това е обикновено. В последна сметка Управителният съвет има думата. Аз постоянно съм помагал на българския волейбол. Всичко, което съм постигнал, е с помощта на волейбола, и ще продължа да го върша, без значение дали съм член на УС или не. "

Събранието е планувано за последния работен ден преди коледните празници - 20 декември. Като място на осъществяване е разгласен Казанлък, където федерацията с началник Данчо Лазаров провежда последните си две Общи събрания - през април 2017 година, когато президентът беше избран отново с нов 4-годишен мандат, и през ноември 2018 година, когато беше доказано, че той ще резервира поста си до 2021 година макар намеците за отдръпване след неуспеха на " трикольорите " на Мондиал `18 в Италия и България.

Ганев няколко пъти обявява желание да поеме щафетата от Лазаров, само че всякога упоритостта му беше охлаждана в зародиш. Първо през 2015 година той беше заставен да отдръпна кандидатурата си дни преди Общото заседание (именно решенията от него бяха доказани и вписани в съда през 2017 г.). През предходната година пък до избори изобщо не се стигна, откакто Лазаров се отметна от първичните обществено оповестени планове да освободи поста, който заема непрестанно от 2001 година

Най-яркото доказателство за обтегнати връзки сред Ганев и шефа пристигна през септември, когато вицепрезидентът се похвали, че посредством компаниите си подарява 700 топки на волейболните клубове. Седмица по-късно формалният уебсайт на БФВ разгласява публично опровергаване, в което разгласи, че " не са получавани като подаяние топки нито през актуалната, нито през която и да била предишна година ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР