Легендата на българския футбол Петър Жеков празнува днес своя 75-годишен

Легендата на българския футбол Петър Жеков празнува днес своя 75-годишен ...

Петър Жеков: Ако сега играех футбол, щях да вкарам поне 400 гола.


Легендата на българския футбол Петър Жеков празнува днес своя 75-годишен юбилей. Славният бивш нападател на ЦСКА все още е рекордьор по голове в елитния ни футбол с 253 попадения с отборите на Химик (8), Берое (101) и ЦСКА (144) Ето какво сподели той пред БНР:

"Чувствам се все едно съм на 50. Много добре се чувствам. Ако играех в съвременния футбол, нямаше да има проблеми да вкарам и много повече голове. Те сега не знаят как да се пласират, не са научени ли, толкова ли знаят. Е, 1000 гола...сега не мога да достигам Пеле, но щях да вкарам поне 350-450 гола", добави легендата на ЦСКА.

Мартин Камбуров е само на 29 гола от рекорда на Жеков в елитното ни футболно първенство, но ветеранът не се притеснява, че може да бъде изместен. "Той е изиграл много повече мачове, на много повече години е. Аз съм играл до 30 години, а той е вече на 38. Така че, ако може да ме минава, да ме минава. Но се съмнявам, че ще може да вкара толкова много голове. Защото футболът сега не е като преди. Тук сега трябва да има много сила, бързина. А не само да чакаш и да вкарваш. Но дано - нека ме стигне и да ме мине", каза още 75-годишната легенда.

Източник: fakti.bg