Легендата на българския футбол Петър Жеков празнува днес своя 75-годишен

...
Легендата на българския футбол Петър Жеков празнува днес своя 75-годишен
Коментари Харесай

Петър Жеков: Ако сега играех футбол, щях да вкарам поне 400 гола

Легендата на българския футбол Петър Жеков чества през днешния ден своя 75-годишен празник. Славният някогашен нападател на ЦСКА към момента е рекордьор по голове в елитния ни футбол с 253 попадения с тимовете на Химик (8), Берое (101) и ЦСКА (144) Ето какво показа той пред БНР:

" Чувствам се все едно съм на 50. Много добре се усещам. Ако играех в актуалния футбол, нямаше да има проблеми да вкарам и доста повече голове. Те в този момент не знаят по какъв начин да се пласират, не са научени ли, толкоз ли знаят. Е, 1000 гола...сега не мога да доближавам Пеле, само че щях да вкарам най-малко 350-450 гола ", добави легендата на ЦСКА.

Мартин Камбуров е единствено на 29 гола от върха на Жеков в елитното ни футболно състезание, само че ветеранът не се тормози, че може да бъде преместен. " Той е изиграл доста повече мачове, на доста повече години е. Аз съм играл до 30 години, а той е към този момент на 38. Така че, в случай че може да ме минава, да ме минава. Но се колебая, че ще може да вкара толкоз доста голове. Защото футболът в този момент не е като преди. Тук в този момент би трябвало да има доста мощ, експедитивност. А освен да чакаш и да вкарваш. Но нека - дано ме стигне и да ме мине ", сподели още 75-годишната легенда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР