Легендата на българския футбол Красимир Балъков сподели за читателите на

...
Легендата на българския футбол Красимир Балъков сподели за читателите на
Коментари Харесай

Красимир Балъков пред ТОПСПОРТ: Няма да бързам с кандидатура за президент на футбола ни, пазете себе си и близките ви

Легендата на българския футбол Красимир Балъков показа за читателите на ТОПСПОРТ , че се намира в Германия, в изискванията на частична карантина, подбудена от ковид пандемията.

Бившият селекционер на националния тим съумява да поддържа физическа форма, спазвайки наложените в страната рестрикции. Той посъветва и българските жители да се вслушват в препоръките на образувания в страната щаб и да извършват напътствията за сигурност.
 Снимка 472354
Източник:

Г-н Балъков означи, че схваща изцяло взетото решение за отлагането на Европейското състезание, като не изключва сходна орис да сполети и Олимпийските игри.

" В момента се намирам в Германия. Тук сме под частична карантина, като има оповестени ограничавания и всички се преценяват с тях. Искам да подчертая нещо, което съгласно мен е доста значително сега - дано забравим за суматохата . Това сигурно е нещото, което не би ни било от изгода. Може единствено да ни навреди. Трябва да запазим успокоение и хладнокръвие. Не мислете, че за мен също е елементарно да сторя това, намирайки се надалеч от фамилията си. Но знам, че би трябвало и го върша .
 Снимка 423218
Източник:

Да, видях, че има и футболисти, съгласно които формата им може да пострада, поради неналичието на нормалните тренировки. Те намират метод да поддържат форма, само че съгласно тях не е задоволително. И евентуално е по този начин. Аз също се старая да бъда във форма, търча, подкрепям тялото си в обикновено положение . Но още веднъж стигаме до това, че най-важното са хората. Опазването на живота. Няма по какъв начин да съществува нещо по-ценно от това. Вярвам, че обстановката е единствено краткотрайна и ще се оправим с нея, с общи старания.

Разглеждам ситуацията по този начин, като че ли тази болест е и опция. За всички ни. Да се обединим. Да се вслушаме в мнението и страстта, в положителните и неприятните неща, последващи нас и всичко към нас. Сякаш това е късмет от Бога дружно да преодолеем усложнението. Има доста способи да се оправим. Но още веднъж споделям, че за мен суматохата би трябвало да се избегне непременно . Тук доста хора одобряват ковид като всеки различен по-сериозен вирус. За да може първо да се опитат да се оправят с него на ментално равнище. В съзнанието си. А и действително видяно процентът на инфектираните не е толкоз висок в Германия, в случай че вземем общия брой на популацията за база.

Отлагането на Европейското състезание беше очевидното решение . Предполагам, че сходна ще бъде и ориста на Олимпийските игри, само че не мога да подсигурявам, несъмнено. Футболът, спортът, бизнесът могат краткотрайно да почакат. Да, те ще имат съществени загуби. Ще има компании, които ще изгубят доста. Но по-късно ще имат опция да възобновят активността си.
 Официално: Отложиха Европейското състезание за 2021 година Обновена
Официално: Отложиха Европейското състезание за 2021 година

Около това решение се сплотиха федерациите на 55-те членки на УЕФА

Не мога да бъда безапелационен дали страната би трябвало да подкрепи спорта. Но наподобява разумно, в случай че се замислите. При състояние, че дълго време не се реализира дейна спортна активност. Но това решение има кой да го вземе , не съм аз индивидът.

Примерите на Мьонхенгладбах и други клубове и огромни футболисти в международен мащаб са радващи. Но за жалост няма по какъв начин да се приложат в същите мащаби у нас . Най-вече поради това, че заплащането на футболистите ни е доста друго. Те може и да имат желанието, само че надали ще имат опцията да го създадат. Малко са клубовете в страната, които да речем могат да си дадат половината от заплатите.
 Футболистите и треньорите на Борусия (Мьонхенгладбах) се отхвърлиха от част от заплатите си
Футболистите и треньорите на Борусия (Мьонхенгладбах) се отхвърлиха от част от заплатите си

" Гордея се с играчите ни! "

Следя деликатно всичко протичащо се в България. Информирам се за обстановката в Германия, само че също и за тази у нас. И като човек, който въпреки всичко е дал нещичко на нашия футбол, когато е належащо ще дам мнението си за всичко, протичащо се към изборите за нов президент . Да, в този момент коронавирусът забави процесите, само че ще се стигне и до този стадий.

Това, което аз бих желал, е всеки, който ще се кандидатира, да излезе с избрана платформа . Да съобщи обществено каква е тактиката, която избира да следва, за какъв интервал от време и какво ще включва тя . Защото още сега, в който дадох първата си конференция като селекционер, аз излязох с подобен проект. Искам да подчертая, че нашият бизнес проект бе направен за интервал от цели 10 години. И беше признат от Изпълнителния комитет на БФС и също по този начин координиран с страната. Целите бяха повече от съществени и всичко беше посочено и изпипано до последния подробност.

Мачът с Англия обаче накара доста хора да не помнят за всичко и с лека ръка да го подценен. Не е обикновено да се търси непосреден резултат, когато обстановката във футбола ни е такава. Не стават за една, две или три години нещата. Повтарям - за 10 години беше нашият проект. В елементи.
 Снимка 472356
Източник:

Не. На този стадий съм си дал още няколко години, в които ще не преставам с напъните си в треньорската специалност. Няма да бързам с кандидатурата за президент на футбола ни. След като изтече срокът, който съм си дал, ще приказваме. Но се надявам да не се постанова аз да избавям българския футбол и да ме чакат, тъй като може и след 6-7 години да бъде това .
 Снимка 459528
Източник:

Не мога да кажа съответно кой да бъде новият президент в този момент. Дали това ще бъде Бербатов, Пенев, Костадинов, Фурнаджиев и Лъчо Танев, макар че той отхвърли да има предпочитание в този момент да го прави.
 Емил Данчев пред ТОПСПОРТ: С Бербатов говорихме дали има намерение да се кандидатира за президент на БФС
Емил Данчев пред ТОПСПОРТ: С Бербатов говорихме дали има намерение да се кандидатира за президент на БФС

" И футболните мениджъри ще пострадат краткотрайно, само че най-важни в този миг са човешките животи "

Но наблягам - дано бъдещият президент не разчита единствено на името си . А да застане пред всички и на висок глас да показа какво включват концепциите му. Така всички ще имат опцията да му се доверят или не. И да му повярват.

Пазете се и бъдете здрави! И вие, а и всички ваши читатели! ", приключи Красимир Балъков.
 Снимка 472357
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР