Легендата на българския футбол Иван Вуцов даде мнението си за

...
Легендата на българския футбол Иван Вуцов даде мнението си за
Коментари Харесай

Иван Вуцов: Левски ще отпадне от Хайдук

Легендата на българския футбол Иван Вуцов даде мнението си за идните мачове сред Левски и Хайдук (Сплит) от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той е добре прочут в Хърватия, тъй като преди 30 години беше отпред точно на клуба от Сплит, а локалното издание "Спортске Новости " го потърси за коментар в навечерието на първия конфликт. Левски гостува на Хайдук в четвъртък от 21:30 часа.

"Левски е много изменен тим спрямо предходния сезон. Тимът занапред се обиграва. Сегашните футболисти разполагат с по-голям капацитет. В гостуването на Сутиеска Левски контролираше обстановката и продължи справедливо. Въпреки това, мисля, че Хайдук е по-добър и няма да има проблеми. Хърватите би трябвало да се класират за идващия кръг ", счита Вуцов.

"Жуниор Мапуку наподобява малко по-добър от останалите в Левски, само че не е някаква огромна класа. Доста е преносим, схваща играта, само че отново споделям, не е нищо извънредно. Като цяло, в тима няма звезди, залага се на колектива. Смятам, че с новите попълнения Рошу и Гомес Левски ще вдигне равнището си. Нямам особени усещания от тях, само че от това, което чета по медиите, очевидно са положителни футболисти ", сподели някогашният началник в БФС.

"Не съм осведомен в елементи със настоящия състав на Хайдук, нито пък с настоящата обстановка в хърватския футбол. Знам единствено, че Риека стана първенец, а треньор на Динамо (Загреб) е Ивайло Петев. Още когато работех в Сплит, усетих какъв брой огромно е съперничеството сред Хайдук и Динамо. Сега нямам покана да пътувам с Левски, истината е, че не съм в положителни връзки с управлението на клуба ", сподели още Вуцов пред хърватското издание.

"За Хайдук не е добре, че няма да семейства на "Полюд ". Тогава щеше да има и най-малко хиляда почитатели на Левски, само че в този момент несъмнено ще са по-малко ", предвижда някогашният народен селекционер, след което беше запитан от хърватските сътрудници какво е мнението му за спортния шеф на “сините” Даниел Боримиров и старши треньора Николай Митов - "Боримиров беше добър футболист, дълго игра в Германия и познава чудесно немския нрав. Митов е млад треньор, няма зад тила си сериозна кариера като футболист, само че чете играта. Знам, че и Красимир Балъков преди време водеше Хайдук. Тренирал съм го. Беше доста образован състезател. Стоичков? В момента живее в Америка, работи като състезателен коментатор и относително рядко се прибира в София. "

"Имам чудесни мемоари от Сплит. Хайдук е огромен клуб, доста добре проведен и с невероятни почитатели. За кой ще притискам палци в дуелите с Левски? Нямам желания. Нека станат хубави мачове и да продължи по-добрият ", приключи Иван Вуцов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР