Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че националният отбор

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че националният отбор
Коментари Харесай

Стоичков: Скоро няма да се класираме на голям форум, защото нямаме материал

Легендата на българския футбол Христо Стоичков съобщи, че националният тим скоро няма да се класира на огромен конгрес. Той е убеден в качествата на сегашния селекционер Красимир Балъков, само че счита, че няма играчи, с които България да реализира класиране.

„ Може би ще имаме някакви проблясъци, да победим един или два тима, както Швеция и Холандия при Хубчев. Но нямаме материал. Какъв материал имаме, че да се гордеем, че имаме тим? В момента Красимир Балъков е на огъня. Но който и да пристигна, като нямаш материал, няма по какъв начин да стане! Дано му разрешат на Краси да направи, каквото желае. На нас болната тематика е детско-юношеският футбол. Ние нямаме подобен. Аз не се колебая в качествата на Краси и Петьо, само че с 8 или 10 точки няма по какъв начин да станеш първи или втори в групата. То върви повече към нулата, а не към класиране на европейско или международно ", сподели Стоичков пред Българска национална телевизия.

" Пътувам доста, срещам се с много огромни треньори като Гуардиола, Моуриньо, Клоп, Сари, Анчелоти... За мен е нещо ново да видя подготвителния им развой. Това ти прави наслаждение. А не като тук - да си навъсен, да не знаеш за какво си на занятие. А играчите излизат на подготовка с усмивка. Специалистите съвсем не приказват. Казват " Упражнение №1 " и си го организират, футболистите знаят какво е. Ние тук им обясняваме по 20 пъти какво би трябвало да създадат, а те не могат ", добави Камата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР