Легендата на българския футбол Христо Стоичков се върна назад в

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков се върна назад в
Коментари Харесай

Ицо Стоичков: Някои не искат България да е сред големите! Не се виждам отново като треньор

Легендата на българския футбол Христо Стоичков се върна обратно в спомените си към мача с Франция през 1993 година, след който се класирахме за международното състезание в Съединени американски щати. Камата бе потърсен от " Екип " ден преди днешната борба сред " лъвовете " и " петлите ". Той показа, че не счита в миналото да се връща към треньорската специалност.

" Травма, потрес, драма, апокалипсис... Каква драма?! Няма такова нещо. Просто по-добрият побеждава. В спорта е по този начин, една загуба не значи края на света. Не желая да слушам такива неща като драма в мача. Доказахме, че сме добър тим на международното в Съединени американски щати, тъй че елиминирахме Франция напълно справедливо. Не бях сюрпризиран, че успяхме ", сподели голмайсторът на Мондиал'94 пред французите.

" Спомням си, че по-късно си говорихме с Лоран Блан в Барселона за гола на Емил Костадинов, а той ми сподели, че му е трябвало напълно малко, с цел да направи шпагат и да спре удара му. Радостта след успеха бе голяма! Върнахме се в хотела и празнувахме с моя другар Ромарио, който бе пристигнал да гледа мача. Празникът не продължи повече от 5-6 часа. Имам огромен почит от Франция и няма да не помни в никакъв случай " Златната топка ", която получих в Париж през 1994 година ", добави Ицо.

Той призна, че не мисли да става още веднъж треньор. " В Маями си извозвам ужасно. Не се виждам още веднъж като треньор. Много съм сензитивен и ми е мъчно да виждам един мач от пейката. Когато си ментор, няма по какъв начин да влияеш непосредствено, откакто не си на игрището. Това не е моето нещо. Да вляза в съблекалнята и да приказвам на 20 играчи, това не е моят темперамент. Поради тази причина взех решение да спра ", съобщи още HS8 пред " Екип ".

" Видях някои много отрицателни неща, когато бях селекционер на България. Тези съдии, на които ние никак не се харесваме. Знаем доста добре, че някои хора не желаят България да бъде измежду огромните. Е, не те лишиха фантазията ми да бъда треньор. Честно казано, не ме интересува и не ми пука, макар че е незаслужено. Сега се усещам доста добре в Съединени американски щати, където разясня в компанията на огромни играчи като Уго Санчес, Иван Саморано и други ", довери още единственият български футболист, вдигал трофея от Шампионската лига над главата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР