Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в класация на

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в класация на
Коментари Харесай

Стоичков отново попадна в класация за най-великите

Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в ранглиста на авторитетното списание “4-4-2” за най-хубавите футболисти за последните 25 години. Причината изданието да избере този интервал е, че през лятото на 1994 година излиза първият брой на британското списание. Това е мотив да бъдат определени 100-те най-хубави играчи на последни четвърт век.

Стоичков е подреден на 69-о място в класацията. Тъй като за подреждането са взети достиженията от 1994 година нататък, по всяка възможност са пропуснати някои от огромните триумфи на Христо преди тази година.

До името на българина е оповестено мнението на международния първенец с Франция Еманюел Пти за играта на българина. " Той можеше да промени развоя на мача във всеки един миг, с помощта на силата на характера си, както и с уменията си. Толкова непредвидим. Имаше страховит ляв крайник. Тъй като и аз играех с левия крайник, не можех да не се удивлявам на уменията му ", споделя Пти.

За най-хубав футболист за последните 25 години " FourFourTwo " дефинира Лионел Меси. На второ място е Кристиано Роналдо, а на трето Зинедин Зидан. В петицата влизат още и двама бразилци - Роналдо (4) и Роналдиньо (5).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР