Легендата на българския футбол Христо Стоичков е потвърдил участието си

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков е потвърдил участието си
Коментари Харесай

Стоичков и Меси ще играят в Мача на мира в памет на Марадона

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е удостоверил присъединяване си в обичайния футболен Мач на мира. Третото издание на събитието под патронажа на папа Франциск ще се организира на 14 ноември и ще бъде отдадено в памет на аржентинската футболна икона Диего Марадона.

Арена на дуела сред някои от най-големите имена в историята на футбола още веднъж ще бъде " Стадио Олимпико " в Рим, където се организираха и първите два мача под егидата на главата на Римокатолическата черква - на 1 септември 2014 година и на 12 октомври 2016 година Тази година мачът ще се състои единствено шест дни преди откриването на Мондиал `22 в Катар (20 ноември - 18 декември).

Освен Стоичков своето присъединяване са декларирали още куп сегашни и някогашни суперзвезди на футбола, отпред с Лионел Меси, Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес и Чиро Ферара. Треньор на Отбора на света ще бъде португалецът Жозе Моуриньо.

Освен обичайния апел за мир по света, дуелът ще означи и втората годишнина от гибелта на Марадона. Световният първенец от 1986 година, считан за най-хубавия футболист на своето време и за един от най-хубавите изобщо, умря на 60-годишна възраст на 25 ноември 2020 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР