Легендата на българския футбол Христо Стоичков е категоричен, че страната

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков е категоричен, че страната
Коментари Харесай

Стоичков: Шансът България да домакинства голямо първенство е от нулев до никакъв

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е безапелационен, че страната ни няма никакъв късмет да завоюва домакинство на европейско или международно състезание. През последната половин година на междуправителствено равнище се разисква концепцията България, Сърбия, Гърция и Румъния да повдигнат взаимна кандидатура за Евро `28 или Мондиал `30, само че съгласно голмайстора на международното състезание в Съединени американски щати `94 триумфът на сходно начинание би бил химера.

" Искаме да аплайваме за нещо, за което процентът да се случи е от нулев до никакъв - да станем домакини на европейско или международно състезание - уточни Стоичков през вчерашния ден пред bTV. - Ние нямаме инфраструктура, нямаме хотели, нямаме игрища, а желаеме да се кандидатираме за нещо. Вижте какъв стадион направиха в Румъния, в Македония... Ние караме на един народен стадион, който, в случай че духне малко повече вятър или завали малко повече дъжд, може и да го няма. "

Ден по-рано носителят на " Златната топка " за 1994 година се срещна в Панагюрище с почитатели на ЦСКА, пред които даде дума да спомага за построяването на нов стадион в Борисовата градина в София. През последните три години на ст. " Българска войска " играе " ЦСКА-София ", а в този момент клубът на Гриша Ганчев има предпочитание да влага в ново оборудване на държавния терен. Проектите обаче опонират на оферти нов обстоен организационен проект на Борисовата градина, забраняващ огромно строителство на територията на парка.

" Подкрепяйте тима, както аз го върша от доста надалеч - обърна се Стоичков към " алените " почитатели в Панагюрище. - Заради вас станах подобен, какъвто съм. ЦСКА нов стадион ще има! Никой няма да къса детелинки, няма да реже дървета! Каквото желаят да си приказват всякакви архитекти. Ще приказвам и с Гриша Ганчев. Това е пътят! ЦСКА би трябвало да има нов стадион и ви давам обещание, че ще има! "

В телевизионното изявление през вчерашния ден обаче живеещият в Маями 53-годишен пловдивчанин съобщи: " Аз не съм обещавал на никого да върша стадион. Когато преди време докарах хора, които да построят нов стадион, ние ги изгонихме. В Пловдив нямаше по какъв начин да бъде издигнато ново оборудване, защото една старица искаше да бяга по пистата, тъй като там ѝ било ловното място (sic!), там била станала някаква бегачка на къси и междинни дистанции. В София не можеха да си намерят терен къде да го създадат, обикалях цяла София, до момента в който ме накараха един ден да изляза отвън София. После отидохме на стадион " Септември ", там пък на хората от блока доста шумно щяло да им бъде. А в този момент къде ще го създадем, и аз не знам. Сигурно би трябвало да го създадем горе, на Копитото, на Витоша, на по-високо. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР