Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за предаването

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Христо Стоичков с лична изповед за Барселона и генералите от армията: В момента живея в Маями и съм щастлив дядо

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде изявление за предаването „ Quan s`apaguen els llums “ (б.ред. - Когато светлините загасват “) по каталунска телевизия. Камата описа спомените си от престоя си на състезател на Барселона и като цяло от футболната си кариера, съобщи Блиц.

" В момента пребивавам в Маями и съм благополучен дядо. Барселона е моят втори дом. Това ще е по този начин до края на живота ми. Да се върна тук един ден като чиновник на клуба не зависи от мен, само че това не значи, че съм сърдит, че не се е случило към този миг. Има няколко някогашни футболисти на Барселона, които в този момент работят за тима, само че те са го заслужили ", съобщи носителят на „ Златната топка “ за 1994 година

" Преди да дойда на " Камп Ноу ", завоювах Златната обувка. Поделихме я с Уго Санчес и той би трябвало да ми е признателен за нея. Двамата имахме по 38 гола, само че имах един мач още от сезона. Тогава обаче пристигнаха генералите от българската войска и ми заповядаха да не въвеждам, с цел да не се приказва по света, че в България има корупция и са манипулирали шампионата поради мен. "

" Баща ми беше боен и пристигнах от семейство с доста дисциплинираност. На 12 години ме изритаха от Марица, само че малко по малко ориста ме прати в ЦСКА, тимът на армията. И защото генералите ни ръководеха, в случай че се представяхме едва в някой мач, след това ни пращаха в тюрма ", добавя Камата.

" Всички приказват за целувката ми с Роналд Куман след триумфа за КЕШ през 1992 година Това е най-сладката целувка в живота ми. Но един път се скарах с него, а с Хосе Мария Бакеро се карах непрекъснато. Но взаимно се извинихме за това. Яд ме е единствено, тъй като можехме да спечелим много повече титли от КЕШ и Шампионската лига. Много скърбя за 1994 година, когато загубихме финала от Милан с 0:4. Просто се падна да играем в неприятен ден за нас. Сигурен съм, че в случай че през днешния ден повторим този дуел, няма да сбъркаме и ще го спечелим. Съжалявам, че стана по този начин купата на Испания да се реши в съботата преди този край. Това ни изцеди. Но по този начин е трябвало да се случи. Било е писано да загубим и тъкмо това се случи в оня ден. "

" Йохан Кройф е индивидът, който остави максимален отпечатък върху кариерата ми. Той постоянно ще остане специфичен за мен. Когато получи инфаркта, аз отидох при него в болничното заведение и му споделих: " Мистер, ще победим поради теб ". Бях със сълзи на очите. Отидохме и разбихме Атлетик (Билбао) на " Сан Мамес " с 6:0. Запомних този мач вечно и по какъв начин публиката ми ръкопляскаше ", споделя Христо Стоичков.

" После отидох в Парма, само че не се застоях дълго и се обадих на президента да ме връща в Барселона. Този тим ми отвори вратите за футбола и по тази причина постоянно ще го обичам. Някои целуват емблемата, само че подправено. Аз в никакъв случай не съм я целувал, само че за мен тя е запечатана в сърцето. Барса е повече от клуб. "

" Ромарио сбърка, че се върна толкоз късно след международното състезание през 1994 година Няколко пъти му се обаждах и му споделях да се върне в точния момент. Един ден Йохан го скастри грубо. Тогава Ромарио се обърна към него и му сподели: " Аз съм международен първенец, а ти не си! " Това преля чашата. "

" Боби Робсън беше доста мил и прелестен човек. Та той беше " сър ". Коравият тогава беше Моуриньо. Но и той има голямо сърце. Жозе не беше прав, когато се заяждаше с Тито Виланова, разбра го и след това се извини. Колкото до Ван Гаал, по-добре да не приказвам за този. Той ме злепостави пред тима не като футболист, а като човек ", разгласи българската легенда.

" Каквото и да става, мен постоянно ще ме помнят като Христо, който стъпи на крайници на съдията в дебюта си за Барселона ", приключи Христо Стоичков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР