Легендата на българския футбол Динко Дерменджиев-Чико е починал на 77-годишна

...
Легендата на българския футбол Динко Дерменджиев-Чико е починал на 77-годишна
Коментари Харесай

Почина футболната легенда Динко Дерменджиев

Легендата на българския футбол Динко Дерменджиев-Чико е умрял на 77-годишна възраст. Рано тази заран, в дребните часове на 1 май, емблематичният състезател и треньор на жълто-черния клуб умря след близо двумесечна битка за живота си в резултат на претърпян инсулт, заяви уеб сайтът на " Ботев ".

Цялата си професионална кариера Дерменджиев посвещава на " канарчетата ". За " Ботев " изиграва 447 мача в елита, в които отбелязва 194 гола.

Той е първенец през 1967 година, притежател на Купата на България пет години по-рано. Три пъти е избиран за най-хубав футболист на Пловдив, Заслужил занаятчия на спорта от 1967 година, Спортсмен на годината през 1974 година

Привържениците на " Ботев " го избраха за най-хубав състезател на клуба за ХХ век.

За националния тим Дерменджиев има 58 мача и 19 гола, участник е на три поредни международни шампионати - през 1962, 1966 и 1970 година

След края на спортната си кариера се отдава на треньорската специалност, като най-запомнящите си интервали записва в " Ботев " (който управлява общо седем пъти) и " Левски ". Носител на Купата на България през 1981 година с " Ботев ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР