Легендата на българския баскетбол Петко Маринов е с положителна нагласа

...
Легендата на българския баскетбол Петко Маринов е с положителна нагласа
Коментари Харесай

Легендата Петко Маринов: Сега е моментът да се намали броят на чужденците в НБЛ

Легендата на българския баскетбол Петко Маринов е с позитивна настройка за смяна на броя чужденци в тимовете от НБЛ. Маринов разяснява пред " Тема Спорт " и представянето на своя отбор А1 Академик.

" Това значи, че българските играчи имат бъдеще, само че би трябвало да им се гласоподава доверие. Ние единствено с наши момчета завършихме пети, като имаме двама в главния състав на националния ни тим, още трима в разширения. Лъчко (Димитров) завоюва премията за най-хубав до 21 години, която вие предизвиквате. Затова считам, че в този момент е моментът да се понижи броят на чужденците в България, с най-вече трима в състав. С петима американци се радваме на Балканската лига, това ли е задачата? При всички положения, с това равнище на Балканската лига, за мен дори е обидно ", показа някогашният старши треньор на " студентите " и сегашен съветник на отбора.

" Едва излизаме от първите групи на евротурнирите, а вземаме американци, вместо българите да играят... Не го споделям, с цел да наподобявам на други хора, само че в този наш план израснаха качествени играчи. Имаме хубави момчета, те би трябвало да играят, само че и да се държат за гушите. Не може да им се разреши да летят във въздуха, тъй като сърбите имат хубава приказка - " кой на високо лети, ниско пада ". Да си ги държим с ред и дисциплинираност и доста работа. Иначе лъжем себе си с тези американци, а в действителност сме на дъното. Важно е да има чужденци, само че да са 2-3-ма и качествени. Тази година Левски Лукойл имаха качествени чужденци, предходната - Балкан, само че това се случва рядко ", добави той.

Маринов засегна тематиката и за нападките сред тимовете и разликите в мненията им. " Първо желая да ти кажа, че аз съм от 62-ра година в баскетбола, 63-та завоювах първия си орден. Никога в баскетболните среди не е имало такава ненавист и такава неколегиалност. За огромно страдание, аз би трябвало да го кажа това. Много грозна картина. Когато сме по-слаби, ставаме комплексари. Много ми се желае след пандемията да стартираме на чисто, с нов нрав. Трябва доста неща да променим. Не може дребна държавка като нас, на която доста ни се отдава спортът, да си разрушавам всичко сами ", изясни именитата фигура.

Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР