Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев получи днес от президента

...
Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев получи днес от президента
Коментари Харесай

Атанас Голомеев получи орден Стара планина

Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев получи през днешния ден от президента Румен Радев най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ", първа степен. Голомеев бе поканил за церемонията измежду формалните посетители президента на БФБаскетбол Георги Глушков и Владо Боянов, двамата - негови някогашни съотборници и другари. Легендата на баскетбола ни бе отличен за приноса си в региона на спорта, а с изключение на него, още петима българи получиха награди. По традиция орденът се връчва от президента на страната на политици, дипломати, общественици, музиканти, артисти, спортисти, български и непознати жители.

" Значимите триумфи на тези хора ни дават мотив да сме горди с българския народ. С това показваме благодарността на цяла България към тях. Техните триумфи на международно равнище са знак за виталността на нашата нация. Вярвам, че вие водите след себе си почтени почитатели ", съобщи Радев, който в речта си призна, че играта на Голомеев го е запалила по баскетбола и го е карала да чака с неспокойствие идващите баскетболни мачове.

Самият Голомеев пък бе разчувствуван и призна, че новината за следващата респект го е шокирала. " След първичния потрес, съм спокоен. Радвам се, че въпреки и късно, трудът ми е почетен и видян. Тази премия е най-високото отличие за мен, нека пристигна и различен баскетболист, заслужен за нея ", сподели легендата.

Снимка: monitor.bg

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР