Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев беше удостоен с орден

...
Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев беше удостоен с орден
Коментари Харесай

Атанас Голомеев беше удостоен с орден Стара планина

Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев беше почетен с медал „ Стара планина “ първа степен от президента Румен Радев.

„ Знак за виталността на нашата нация са триумфите на международно равнище, които са постигнали видните българи, отличени през днешния ден с държавни отличия”. Това съобщи президентът, който на гала в Гербовата зала удостои с висшите държавни оценки шестима изтъкнати дейци в региона на науката, образованието, спорта, медицината, белетристиката.

С медал „ Стара планина “ първа степен бяха отличени писателят Владимир Зарев - за заслуги в региона на културата и изкуството, както и именитият баскетболист Атанас Голомеев – за приноса му в региона на спорта. На церемонията акад. проф. Владимир Овчаров беше награден с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие за принос в развиването на здравната просвета и обучение в България, осведомят от пресцентъра на президентството.

С медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен президентът удостои акад. проф. лекар на техническите науки Чавдар Руменин за заслугите му в региона на науката. Вирусологът акад. проф. лекар на медицинските науки Ангел Гълъбов също беше отличен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за принос в областта на образованието и науката.

Христо Мирянов беше почетен с орден „ За заслуга “ посмъртно. Отличието на известния треньор по битка е за принос в региона на спорта. Медалът бе признат от неговия наследник Георги Мирянов.

На церемонията президентът Румен Радев посочи, че гражданската и професионална сила на отличените вдъхват национално самочувствие и дух в обществото ни. „ Въпреки другите посоки, в които работите, сред вас има здрава и дълбока връзка – тя се показва във вашето отговорно отношение към бъдещето на идващите генерации българи “, обърна се президентът към носителите на висшите оценки.

Наскоро Атанас Голомеев получи и най-голямото самопризнание от международната баскетболна федерация ФИБА и беше показан като член на Залата на славата. Церемонията по приема му беше в Пекин директно преди старта на международното състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР