Легендата на Аякс и холандския национален отбор Сони Силой безспорно

...
Легендата на Аякс и холандския национален отбор Сони Силой безспорно
Коментари Харесай

Легенда на Аякс: Имаме огромни надежди за AJAX Camp в България

Легендата на Аякс и холандския народен тим Сони Силой несъмнено е най-популярното име, което ще участва на извънредния AJAX Camp Sofia в края на август. Ето какво показа някогашният бранител и сегашен треньор във връзка амбициозното предизвикателство.

Г-н Силой, с какви очаквания идвате в България за първия AJAX Camp в тази страна?
С големи! Убеден съм, че в района ви има гении – в средата на юни бях в Прищина, Косово, и зърнах много качествени млади футболисти в другите възрастови групи. След като юношеският ви народен тим игра на европейското състезание в Грузия, значи нещата се развиват добре - и страната ви би трябвало да създава гении. Пък, даже да не е по този начин, нашата работа е да ви помогнем в работата с подрастващите – и да ви дадем препоръки по какъв начин да ги извършите същински специфични!

Какви са усещанията ви от българския футбол?
Вече загатнах за достижението на юношеския ви народен тим, което изобщо не е малко! Иначе мъжкият ви състав неотдавна победи Холандия в международната подготовка в София, а естествено помня и поколението, приключило с бронзови медали от мондиала през 1994-а. Тъй че чакам много гладни за триумфи и амбициозни надарени деца!

Какво да чакаме по време на кампа? Какви ще бъдат тренировките и до каква степен те ще се припокриват с това, което вършиме във футболната академия на Аякс?
Програмата ни включва две 90-минутни сесии дневно, като ще упражняваме както боравенето с топка, подаването и поемането, по този начин и скоростта и координацията по време на мач. Всъщност доста зависи какъв брой огромни са групите като численост – през множеството време имаме четири „ станции “, които сменяме на всеки 20-25 минути.

Смятате ли, че съществува действителна опция да откриете новия Кристиано Роналдо или новия Меси на сходен камп?
Дано! Досега сме следили много млади футболисти – и въпреки да не сме разкрили Меси или Роналдо, сигурно виждаме гений. Кампът в Косово през юни беше събитие от доста високо качество. Надявам се да успеем да притеглим някои от децата в Аякс или в други клубове в бъдеще.

Какво бихте споделили на участниците в AJAX Camp Sofia?
Че сигурно ще бъде ужасно преживяване – всички те ще се забавляват и ще научат нови неща, което е най-важното. Ще се постараем да им представим главните умения, които се изискват от професионалните футболисти – и ще стискаме палци те фактически да настигнат Меси и Роналдо! Успех на всички!

Сони Силой играе за Аякс в интервала 1980-1987, както и 1989-1996. В кариерата си също по този начин облича екипите на френския Матра Расинг, немския Арминия Билефелд и Де Граафсхап. За националния тим на Холандия се състезава от 1983-а до 1993-а, като записва общо 25 мача.
Във визитката си има седем шампионски трофеи на Холандия, четири купи на страната, три Суперкупи, триумфи в Шампионската лига (1995), КНК (1987), Купата на УЕФА (1992), Суперкупата на Европа (1996) и Световното клубно състезание (1995). 
Треньорската му кариера също му носи три шампионски трофеи и три суперкупи като ментор на децата на Аякс от 11 до 13 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР