Легендата на английския футбол – Гари Линекер сподели причината, поради

...
Легендата на английския футбол – Гари Линекер сподели причината, поради
Коментари Харесай

Гари Линекер разкри защо не е подписал с Юнайтед

Легендата на британския футбол – Гари Линекер показа повода, заради която не е минал в Манчестър Юнайтед преди 30 години. Голмайсторът на Мондиал’86 прекара най-хубавите си години в Лестър, Евертън, Тотнъм и Барселона, само че в този момент излиза наяве, че е имал опцията да подпише с най-титулувания клуб на Острова тъкмо преди 30 лета.

„ На единадесетия час ненадейно се оказа, че „ шпорите” може и да не съумеят да сключат финансово договорката. Тогава моят сътрудник беседва със сър Алекс Фъргюсън, който имаше желанието да ме притегли на "Олд Трафорд ". Беше близо да се случи, само че тогава Тотнъм се върнаха и споделиха, че могат да завършат трансфера”, споделя Линекер за FourFourTwo.

„ Трябва да запомните, че Манчестър Юнайтед от 1989 година не бяха оня Манчестър Юнайтед от 4-5 години по-късно”, споделя той.

На въпрос от консуматор в Туитър дали е бил покрай трансфер в Манчестър през 1985 година, когато предшественика на сър Алекс – Рон Аткинсън е имал интерес към него, някогашният стрелец дава отговор следното:

„ Не, желаех да отида в Евертън и го сторих. Важно е да се означи, че Юнайтед бяха огромни средняци по това време, а Евертън бяха първенци.”

Ако въпреки всичко Гари Линекер беше станал "червен демон " през 1989 година, той щеше да завоюва 2 трофеи на Англия, 2 купи на ФА, един път купата на лигата, един път Суперкупата на Европа, 1 Суперкупа на страната и Купата на носителите на национални купи.

58-годишният водещ на предаването Match of the day завършва кариерата си през 1994 година в японския Нагоя Грампус Ейт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР