Легендата Христо Бонев говори за своя приятел Иван Вуцов, който

...
Легендата Христо Бонев говори за своя приятел Иван Вуцов, който
Коментари Харесай

Христо Бонев: Такъв като Вуцов няма да се роди - уникален във всяко едно отношение!

Легендата Христо Бонев приказва за своя другар Иван Вуцов, който ни напусна на 79-годишна възраст. Зума не скри огромната си болежка от случилото се...

" Дълбок реверанс пред паметта на Иван! Такъв като него няма да се роди. Не съм на себе си. Загубих доста непосредствен човек, другар и съидейник. Той беше неповторим във всяко едно отношение. Като футболисти се засякохме малко, само че по-късно пътищата ни са се преплитали доста пъти.

Иван бе индивидът, който бе най-близо до мен в акцията за класиране на Световното състезание през 1998 година. Той поемаше множеството удари, нито един път не ме съобщи. Мина много време оттогава и хората надали си спомнят какъв брой размирна бе ситуацията в националния тим, а и в българския футбол изобщо. Имаше протести, избрани играчи бяха употребени като маша за силови групировки. Вуцов с доста такт и когато трябваше неотстъпчивост успяваше да опази национала от външни въздействия, с цел да мога аз по-спокойто да работя с момчетата.

Като шеф на БФС при Иван Славков, Иван Вуцов вършеше цялата оперативна работа. И то в най-смутните времена. Негова е огромната заслуга футболът ни да мине през тази ера. Не е инцидентно, че след него нямаме класиране за огромно състезание.

Поднасям моите най-дълбоки съболезнования на Меги, Велислав, Руслан и цялата фамилия Вуцови! ", сподели той пред " Марица ".
 Иван Вуцов е една от най-фундаменталните персони за българския футбол, означиха от БФС
Иван Вуцов е една от най-фундаменталните персони за българския футбол, означиха от БФС

Припомниха кариерата му
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР