Легендата Алберто Контадор направи впечатляващо сбогуване с професионалния спорт. Асът

...
Легендата Алберто Контадор направи впечатляващо сбогуване с професионалния спорт. Асът
Коментари Харесай

Легендата Контадор направи велико сбогуване

Легендата Алберто Контадор направи впечатляващо прощаване с професионалния спорт. Асът на Trek-Segafredo завоюва 20-ия стадий от Вуелтата, като финишира пръв в Англиру, считан за най-тежкото нанагорнище в колоезденето. Успехът му беше първи този сезон и финален в кариерата. Контадор разгласи, че стопира след надпреварата в родината му.

Страхотен стадий и за терминаторите от " Скай ". Воут Пулс и Крис Фрум приключиха на 17 секунди след спечелилия. И отпразнуваха авансово историческото достижение. Фрум ще бъде коронясан на следващия ден в Мадрид публично като победител във Вуелтата! Това лято завоюва и Тур дьо Франс.

Контадор нападна в спускането преди последното нанагорнище на стадия, който включваше няколко жестоки височини. Той беше подкрепят от съотборника си Пантано. Накрая обаче се изстреля самичък.

Винченцо Нибали се забави след лек случай, само че съумя да компенсира и удържа второто място в генералното класиране. Трети се изкачи Илнур Закарин от Katusha-Alpecin, който съумя да бутне от стълбичката Вилко Келдерман (Team Sunweb).

" Нямаше по какъв начин да има по-добър край от този да победя на Англиру. Няма по-добър край на кариерата ми ", сподели Контадор, " Знаех, че тук има много история, много рухвания. Но имах ослепителен Пантано в помощ ".

20 стадий

1. Алберто Контадор Trek-Segafredo 3:31:33
2. Воут Пулс Team Sky 0:00:17
3. Крис Фрум Team Sky

Генерално класиране

1. Крис Фрум Team Sky 79:23:37
2. Винченцо Нибали Bahrain-Merida 0:02:15
3. Илнур Закарин Katusha-Alpecin 0:02:51
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР