Легендарното съперничество между Роджър Федерер и Новак Джокович ще отвори

...
Легендарното съперничество между Роджър Федерер и Новак Джокович ще отвори
Коментари Харесай

Легендарно съперничество и епичен финал: Новак срещу Федерер

Легендарното съревнование сред Роджър Федерер и Новак Джокович ще отвори нова глава от страницата в неделния ден. Двамата ще се срещнат в борбата за Уимбълдън. Срещата е от 16.00 часа и е предстояща с голямо неспокойствие от всички почитатели на тениса, освен на двамата велики състезатели.

Имената на двамата към този момент се трансфораха в синоними за шампионските мачове на „ Ол Ингланд Клъб”. Поне един от тях е стигал до последния дуел на шампионата от Големия шлем, с изключение единствено на две издания, от 2003 година насам.

„ Това е финалът на Уимбълдън. Мач, за който постоянно съм мечтал, още от малко момче. Затова съм работил, желаех да бъда тук”, съобщи Новак Джокович.

Роджър Федерер взе дребен реванш от Рафаел Надал за Откритото състезание на Франция, побеждавайки го в Лондон на полуфиналите. С вяра да завоюва деветата си купа на Уимбълдън швейцарецът обаче ще би трябвало да победи и сегашния номер 1.

„ Знам, че в случай че има борба, която да е по-трудна след Рафа, то това би била може би с Джокович. Но аз имам увереността, че ще мога да извадя позитивите от дуела с Надал и ще продължа с позитивите”, разяснява Роджър Федерер.

Историята сочи, че ще бъде доста мъчно на швейцареца, срещайки Рафаел Надал и Новак Джокович един след различен в мачовете. Той съумя да победи и двамата поредно единствено един път, през 2010 година.

Маестрото е първенец на Уимбълдън 8 пъти и има впечатляващ връх във финала – 8-3 триумфа. Две от тези три загуби бяха точно от Новак Джокович (2014 и 2015).

От друга страна, Новак Джокович се класира за шестия си край след победа с 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 над испанеца Роберто Баутиста Агут.

Мачът против Роджър Федерер ще бъде 25-ият край за Новак Джокович в шампионати от Големия шлем. Нещо повече, сърбинът е играл на три финала от Големия шлем от началото на 2018 година и съумя да завоюва и трите без позволен сет – против Рафаел Надал в Австралия 2019, Хуан Мартин дел Потро в Съединени американски щати 2018 и Кевин Андерсон на Уимбълдън 2018.

В последна сметка залогът е един от най-престижните титли, а борбата дава обещание да бъде историческа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР