Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че е

...
Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че е
Коментари Харесай

Рио Фърдинанд: Сър Алекс може би има вина за провала на златното поколение на Англия

Легендарният бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд съобщи, че е допустимо " златното потомство " на Англия да не е съумяло да разгърне цялостния си капацитет поради сър Алекс Фъргюсън.

По време на лайв сесия в профила си в Инстаграм Фърдинанд сподели, че играчите на " алените дяволи " са били изпращани в националните си тимове с едно на разум и поради Фъргюсън е било невероятно да не помнят клубното си съревнование.

" Мисля, че Фърги има някаква виновност за това, че не успяхме да реализираме нищо с играчи като Бекъм, Скоулс, Джерард и Лампард. Ставаше по този начин, че в събота имаме мач, който печелим, и след него в съблекалнята той ни споделяше: " Добре, момчета, ще ви видя след интернационалните мачове. Ти, ти и ти, в случай че играете повече от 45 минути в тях, ще ви убия, когато се върнете. " Това мисля, че плашеше момчетата и ни караше да мислим, че ще сме напрегнат, когато се върнем. Аз да вземем за пример постоянно играех по 90 минути и когато го видех още веднъж на подготовка, той беше гневен: " Нали ти споделих да не играеш цялостен мач? ", разяснява Фърдинанд.

Според бранителя обаче дейностите на шотландеца надалеч не са единствената причина за неуспехите на Англия на огромни шампионати, като той акцентира и неналичието на мощна фигура на скамейката на " трите лъва ". " На хартия ние имахме най-хубавия тим. Или най-малко най-хубавия от международната купа през 1966 година. Но играехме постоянно в скица 4-4-2, от време на време в елмаз, и това ни създаваше огромни усложнения против по-малки тимове. Излизаме против Турция или Тунис - отбори, които се чака да прегазим, само че те насищат халфовата си линия с хора и колкото и положителни играчи да имахме там, те не бяха в положение да се оправят при числено неравноправие, тъй като противникът диктуваше хода на играта.

Понякога не е значимо какъв брой положителни играчи имаш, щом отстъпваш в численост. Ние имахме чудесни футболсти, само че съгласно мен мениджърите ни не бяха задоволително мощни характери. Никога не сме имали човек, който да кажа: " Добре, през днешния ден Бекъм няма да играе. Или Скоулс няма да играе. Или Джерард или Лампард остават на пейката. Липсваха ни такива персони ", разяснява Фърдинанд, който записа 81 мача и 3 гола за Англия сред 1997 и 2011 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР