Легендарният замък на Косьо Самоковеца в курорта Боровец се продава,

...
Легендарният замък на Косьо Самоковеца в курорта Боровец се продава,
Коментари Харесай

Продават замъка на Косьо Самоковеца! Жена му търси 8 милиона евро за запустелия имот

Легендарният палат на Косьо Самоковеца в курорта Боровец се продава, разбра HotArena.

Това демонстрира инспекция в уебсайт за недвижими парцели. Емблематичното имение на Константин Димитров, което е издигнато като знак на голямото му благосъстояние при започване на века, чака новия си притежател от няколко месеца. То е благосъстоятелност на вдовицата на Самоковеца – Ангелина Димитрова, която е решена да се раздели с него, писа „ България Днес “.

В обявата за обмен е записано, че „ планинското имение е издигнато в духа на феодален замък “, напълно от натурален камък. Триетажната сграда е с огромна дневна, столова, няколко спални и бани към парцела, както и външен отопляем басейн. Разполага и с апартамент за обслужващия личен състав.

Планинската вила е приключена през 2002 година, месеци преди разстрела на Димитров на площад „ Дам “ в Амстердам. Мълвата гласи, че Косьо персонално е избирал всяка мебел вътре. Той желал този парцел да се трансформира в най-луксозното имение в покрайнината. И не пестил никакви средства за тази цел.

Според поданици на Самоков, осведомени със договорката, Ангелина желае 8 милиона евро за парцела. След гибелта на мъжа си, тя не е имала планове да живее там, само че и не желала да го продаде на безценица. Иначе парцелът пустее от години. Той е оставен без никакъв контрол и защита. На места фасадата се разрушава, няма и чиновници, които да поддържат всичко. В последно време вандали се опитвали да обхванат в постройката, само че били спирани от прозорците, обковани с стоманени решетки.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР