Легендарният вратар на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор

...
Легендарният вратар на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор
Коментари Харесай

Легендата Оливер Кан става шеф в Байерн

Легендарният вратар на Байерн Мюнхен и на немския народен тим Оливер Кан влиза в Борда на клуба от 1-и януари и по този метод добавя групата от някогашни футболисти в управата.

Официално Титанът, както го назовават старите обичайни почитатели от Южна Бавария, ще пътува дружно с тима на зимния лагер в Катар, а някои медии предвиждат, че той ще има по-сериозна роля даже и от спортния шеф Хасан Салихамиджич. Босненецът, който е бил съотборник на Кан, също ще влезе в Борда, само че в средата на 2020-а година.

Но очевидно персоналните качества на Оливер Кан са оценени доста по-високо, тъй като догатките са, че от 2021-а година ще наследи Карл-Хайнц Румениге като основен изпълнителен шеф. Самият Румениге загатна, че ще отстъпи офиса си на някогашния вратар.

''Оливер влиза в клуба с опита си на някогашен състезател от международна класа, а също по този начин и на сполучлив предприемач, какъвто е след края на кариерата си. Определено ще обогати клуба. Ние нямаме самообладание да работим дружно с него, съобщи Румениге във връзка влизането в управата на 50-годишния някогашен вратар.

Повече от 10 години след края на спортната си кариера, той към момента е част от спомените на почитателите със своите 429 мача за Байерн. Роден в Карлсруе и почнал кариерата си в локалния клуб, Оли Кан има 86 мача за националния тим на Германия.

''Дълбоко съм обвързван с клуба прочувствено. Животът ми стана доста пъстър, изразителен. Натрупах опит, имах доста прочувствени моменти- и хубави, и неприятни ", сподели още Кан. И до момента в който новият президент на клуба Херберт Хайнер към момента е доста свенлив в обществените си изяви, сходно държание не може да се чака от Кан, който в никакъв случай не се е плашил от спорове.

"В Байерн би трябвало да вкарам пристрастеност и възторг. Хората би трябвало да работят повече и по-отдадено, изключително когато става дума за повече от 1000 души на заплата на разнообразни позиции. Нашият клуб е дружество със 750 милиона евро оборот ", добавя Кан.

Лагерът на Байерн в Катар е от 4-и до 10-и януари, а първата среща на Байерн за новия сезон ще бъде на 19 януари против Херта Берлин, където ще срещне положителния си другар Юрген Клинсман, сега отпред на берлинчани. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР