Легендарният водач на ВМРО Тодор Александров е любимият герой от

...
Легендарният водач на ВМРО Тодор Александров е любимият герой от
Коментари Харесай

Каракачанов: Тодор Александров ми е любимият герой от българската история

 Легендарният лидер на Вътрешна македонска революционна организация Тодор Александров е обичаният воин от българската история на Красимир Каракачанов. Това разкри военният министър довечера по време на представянето на новата си книга, отдадена на живота на революционера. Каракачанов показа още, че постоянно е имал блян да му подражава и по негов образец да слага българския народен интерес преди всичко.

Книгата " Тодор Александров " беше показана в Централния боен клуб от Каракачанов, нейния рецензент Георги Марков, както и от историка и етнограф Стоян Райчевски и е част от поредицата " Дълг и чест " на издателство " Захарий Стоянов ". В изданието създателят преглежда интервала след Балканските войни и възобновяване на Вътрешна македонска революционна организация от младия по това време Тодор Александров. В творбата си Каракачанов търси друг взор към вътрешнополитическия живот в България през призмата на борбата за Македония. Според министъра на защитата и водач на ВМРО Красимир Каракачанов, който е лекар по интернационално право и интернационалните връзки, всеки български политик би трябвало да прочете най-новата му книга.

Георги Марков показа, че творбата, отдадена на живота и делото на Тодор Александров, е биография, която лежи върху една документална, аналитична и оценъчна основа, а тематиката за македонския въпрос ще продължава да занимава и бъдещите генерации. Историкът и етнограф Стоян Райчевски поздрави Каракачанов за неговата гражданска позиция и героизъм самоуверено да изрича мнението си по тези деликатни въпроси.

Красимир Каракачанов е създател на публикации в исторически издания и голям брой изявления в българския периодически щемпел, свързани с националноосвободителните битки на българите в Македония и актуалните взаимоотношения сред България и Република Северна Македония.

Специализирал е Нова българска история, Политическа история на балканските страни, Националноосвободителното придвижване в Македония и Тракия, Политически придвижвания в България. Негова е книгата " Вътрешна македонска революционна организация: история на една битка " - за националноосвободителните битки на българите в Македония, която излиза през 1994 година и до момента има три издания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР