Легендарният треньор Мирча Луческу може да застане начело на Лудогорец,

...
Легендарният треньор Мирча Луческу може да застане начело на Лудогорец,
Коментари Харесай

Мирча Луческу застава начело на Лудогорец?

Легендарният треньор Мирча Луческу може да застане отпред на Лудогорец, твърди “България днес”, базирайки се на свои източници. Според изданието, румънецът към този момент е почнал договаряния с шефовете на разградчани, само че занапред има много неща да се прецизират, като експертът е изискал и спомагателна селекция, в случай че тимът влезе в групите на Лига Европа.

В момента Лудогорец е без ментор, откакто Стойчо Стоев бе уволнен. Кирил и Георги Домусчиеви не бяха удовлетворени от резултатите под управлението на Стоев, а двете следващи равенства с Марибор (0:0) и със Славия (0:0) преляха чашата на тъпрението на босовете. Сега тимът краткотрайно ще бъде воден от Станислав Генчев и Здравко Здравков, който ще имат задачата да вкарат “Орлите” в групите на Лига Европа в реванша против Марибор в Словения.

Стоев за повторно напуща “Лудогорец Арена”. Той направи златен дубъл с “Орлите” през 2014 година, само че малко по-късно бе уволнен след тъждество с Партизан в квалификациите за Шампионската лига. Година по-рано под негово управление отборът влезе в групите на Лига Европа, където реализира сензационните 5 победи и 1 тъждество против тимове от ранга на ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб) и Черноморец (Одеса). Впоследствие бе отхвърлен и Лацио на 1/16 финала, преди да пристигна отпадането от Валенсия на 1/8-финала.

Мирча Луческу пък е едно от най-авторитетните имена измежду треньорите в Румъния. 74-годишният експерт е много известно име и в Европа, като е водил тимове от ранга на Интер, Галатасарай, Бешикташ, Шахтьор (Донецк) и Зенит (Санкт Петербург). Освен това той е бил селекционер на националния тим на Румъния, а за последно бе отпред на селекцията на Турция, като бе оповестил, че това ще е последният тим в кариерата му. Сега обаче от Лудогорец се пробват да трансформират мнението му и да го върнат към специалността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР