Легендарният тенис треньор Тони Надал подари незабравими емоции на стотици

...
Легендарният тенис треньор Тони Надал подари незабравими емоции на стотици
Коментари Харесай

Тони Надал: Кой ще спечели Sofia Open? Всеки, който дойде в залата!

Легендарният тенис треньор Тони Надал подари незабравими страсти на стотици български деца, трениращи тенис. Знаменитият испанец дойде за първи път в България по покана на Българската федерация по тенис като дипломат на шампионата от сериите АТР 250 - Sofia Open. Специалистът, под чието управление племенникът му Рафаел Надал печели 16 трофеи от „ Големия шлем “, бе посрещнат с бурни овации в зала „ София “. Той организира мотивационна лекция пред всички, в които описа за вижданията си, с които е изграждал като състезател и Рафа Надал, откогато персонално го завежда на корта на 3-годишна възраст. Обясни, че триумфът се крие зад простите неща, постоянството и желанието.
 Тони Надал даде открит урок на деца в зала @@@
„ Още от дребен споделях на Рафаел: Запомни три значими неща за триумфа. Първо – удряй топката мощно. Второ – стреми се да я пращаш там, където не е съперникът ти. И трето – най-добре е тя да е вътре в полето “, описа с усмивка Тони Надал. „ В последните години всеки се стреми да прави комплицирани неща, всичко наподобява толкоз объркано и по време на тренировките, генерално в спорта. А аз съм на мнение, че най-важни са простите неща. И стремежът през днешния ден да бъдеш по-добър от през вчерашния ден, на следващия ден – по-добър от през днешния ден. Да не ти е задоволително, че си спечелил един сет, един мач, да знаеш и вярваш, че можеш повече и трява да го постигнеш “, сподели още огромният треньор.
 Тони Надал даде открит урок на деца в зала @@@
Той организира открит урок с множеството български деца, пристигнали за скъпата среща, даваше препоръки за ударите им. А след тренировката пред Тони Надал се събра дълга опашка от деца, родители и другари на тениса, а всички те получиха подписи от именития дипломат на Sofia Open. „ Толкова деца в зала „ София “ не сме виждали. “ Това разясниха някогашни български състезатели и дългогодишни тенис деятели по време на срещата.
 Тони Надал даде открит урок на деца в зала @@@
„ Президентът на БФТ ме предложения и за мен е прелестно, че мога да дойда да промотирам тениса и Sofia Open. Удоволствие е да бъда тук, видях толкоз доста деца, обичащи тениса. Нека всеки, който може, да отиде в залата и да гледа шампионата, тъй като той е повече от обещаващ и съм сигурен, че ще възпламени още български деца за спорта. В София ще дойдат доста положителни тенисисти. Хачанов сега е номер 11 в света. Имате Баутиста Агут, който завоюва в Доха и победи Новак Джокович.  Тони Надал даде открит урок на деца в зала @@@
Вавринка не е на същото равнище, на което беше преди години, само че мисля, че скоро ще стартира да играе най-хубавия си тенис. Имаше доста завързан мач против Раонич на Australian Open. Тук ще пристигна и Циципас, който демонстрира страховит прогрес и е един от най-перспективните тенисисти в света. Медведев също играе ужасно и го демонстрира и в Австралия. Идват още Вердаско, Монфис. Сигурното е, че ще гледаме страховит тенис в София. Само погледнете листа с участващите звезди – не можеш да предположиш кой ще завоюва. Ясно е едно – ще завоюва всеки, който пристигна в залата да гледа необикновен тенис “, приключи Тони Надал. Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР