Легендарният технологичен гигант Cisco Systems изгубиха почти 20% от стойността

...
Легендарният технологичен гигант Cisco Systems изгубиха почти 20% от стойността
Коментари Харесай

Експерт: Акциите на Cisco може да поскъпнат със 70%

Легендарният софтуерен колос Cisco Systems изгубиха съвсем 20% от цената за последното тримесечие, само че съгласно някои анализатори те може да се изстрелят с цели 70% до цена от 80 $ за акция. Това ще е ниво, което скъпите книги доближиха по време на дотком балона, който се взриви през 2000 година и в случай че прогнозата на един от специалистите Амит Дарянани от Evercore ISI се окаже вярна, позитивната ценова динамичност ще усили пазарната капитализация на компанията със 140 милиарда $ от настоящето ѝ ниво от 200 милиарда $.

Според Дарянани сега се следят разнообразни " положителни лоста ", които ще накарат цената на компанията да пораства. " Смятаме, че Cisco се резервира като атрактивна акция за закупуване, поради позиционирането на компанията на един възходящ и рентабилен продуктов пазар, увеличаващия се микс сред софтуера и услугите и позитивния приход за вложителите ", уточни той в обява.

Очакванията са, че ориентирането на компанията от снабдител на хардуерни артикули към даване на софтуерни решения и фокусът върху сфери с висок напредък, в това число киберсигурността и приложенията, ще се отразят положително върху представянето на колоса. Според Дарянани главният мрежови сегмент на Cisco - Evercore ще пораства с до към 5% на годишна основа.

" Акциите на компанията са ориентирани към продължаваща агресия, изключително поради микса сред растежа на приходите ѝ и продължаващите парични потоци ", написа Дарянани. Неговата оценка на скъпите книги на компанията е доста по-висока от медианната, съгласно която те ще останат на стойност от към 60 $ за акция.

Освен това той е на мнение, че желанието на вложителите да правят оценка акциите на предприятието въз основа на позитивните му парични потоци, ще се резервира. На същото мнение е и анализаторът от Piper Jaffray Джеймс Фиш, който неотдавна уточни, че и съгласно него акциите на компанията сега са подценени. Експертът чака в бъдеще компанията да подписа някои " слонски покупко-продажби ", в това число с придобивания на Splunk, ServiceNow и Akamai. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР