Легендарният стадион Уембли, известен като дома на английския футбол, ще

...
Легендарният стадион Уембли, известен като дома на английския футбол, ще
Коментари Харесай

Стадион Уембли ще има нов собственик срещу £600 милиона

Легендарният стадион " Уембли ", прочут като дома на британския футбол, ще бъде продаден на предприемача Шахид Хан за 600 млн. паунда, в случай че договорката получи цялостна поддръжка в Английската футболна асоциация.

Асоциацията и Хан са постигнали единодушие да сключат договорката " в околните дни ", съгласно източници на Financial Times, представени от CNBC.

Продажбата се нуждае от утвърждение от 10-членния ръб на асоциацията в четвъртък, с цел да се реализира, само че няколко членове към момента не са изразили поддръжка, оповестява вестникът.

 Шахид Хан купува стадион
Известен предприемач купува стадион " Уембли " за £500 милиона?

ФА на Англия приготвя продажбата, с цел да заплати задълженията си

С потенциал от 90 000 фенове, " Уембли " е най-големият стадион във Англия. Той е прочут най-много като дом на британския футбол - на него се играят най-важните мачове в страната, както и срещите на националния тим.

Но " Уембли " е и сцена на други значими спортни събития като Олимпиадата в Лондон през 2012 година, значими срещи по ръгби и американски футбол, боксови церемония вечери, както и на голям брой музикални концерти.

Макар че договорката има стопански смисъл, някои членове на борда " може да гласоподават чисто прочувствено ", с цел да попречат на осъществяването на продажбата. От ФА към този момент отхвърлят коментар.

Милиардерът Хан договаря за покупката на " Уембли " от април. Той има британския Фулъм и тимът от Националната футболна лига на Съединени американски щати Джаксънвил Джагуарс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР